Arkiver

Coworking spacesNyheder

Mød de 6 startup kontorfællesskaber i København

Fælles for Københavns 6 startup kontorfællesskaber er de tårnhøje ambitioner på vegne af de virksomheder, der er en del af fællesskabet. Mød dem her og bliv klogere på det ældste, det nyeste, det gakkede og det skalerbare tech, det nørdede og det sociale kontorfællesskaber.

Fælles for alle seks kontorfællesskaber er den synergi, der opstår, når flere virksomheder med samme mentalitet og afsæt, sidder det samme sted. Deres dør er åben, og at de er et besøg værd.

Med hver deres kultur og stemning handler det om, at finde ud af, hvad der passer bedst netop til Jeres team.

Følgende er en guide til udvalgte kontorfællesskaber i København. Men hvis du har brug for at vide hvilket fællesskab der passer til din virksomhed og jeres behov kan du med fordel kontakte OfficeHub. Det danste startup kan hjælpe dig med at finde lige præcis dét kontorfællesskab.

Republikken skaber netværk for enkeltmandsvirksomheder
Republikken har netop rundet deres 10 års fødselsdag, og holder til på Vesterbrogade. De huser 75 iværksættere, freelancere og selvstændige. Fælles for
alle beboere i Republikken er, at de har en meget kreativ appel og arbejder primært med arkitektur og produktudvikling, kultur og kommunikation samt programmering og visuel kommunikation.

“Vi betoner det sociale aspekt, den nære og personlige relation. Vores målgruppe er især selvstændige enkeltmandsvirksomheder, der har brug for netværk, og et sted at arbejde fra,” siger Emil Steglich-Petersen, medstifter af Republikken.7

I tråd med det kreative miljø hos Republikken, har de også et bredt udvalg af prototype-værksteder i huset, alt lige fra laserskæring til elektronikværksted. Både på ugentligt og månedligt basis afholder de talks og workshops, som er åbent for udefrakommende. De har også en hyggelig og afslappet café, som holder åbent i hverdagene fra 8-17.

 

KPH er for sociale, kulturelle og miljøbevidste startups
Kontorfællesskabet KPH huser startups, hvor fællesnævneren er kulturelle, sociale eller miljømæssige værdier. KPH blev lanceret i 2009 og holder til på Vesterbro, hvor de er mødestedet for iværksættere, der tror på en bæredygtig fremtid. Sammen og hver for sig arbejder de alle for at skabe værdi for fællesskabet.

“Førsteprioritet er at skabe innovative løsninger til gavn for samfundet”, fortæller Anne Katrine Heje Larsen, stifter og CEO for KPH.KPH

Hos KPH har de deres eget præ-accelerator program Trial and Error, som danner bindeled mellem de nye startups og etablerede iværksættere. Hos KPH er diversitet vejen frem – specielt for de startups, der sidder hos KPH, hvor målet er at skabe samfundsværdi.

 

Founders House har internationalt fokus
Founders House blev etableret i 2011 og holder til i de gamle pakhusbygninger i Startup Village på Islands Brygge. “Founders House er et samlingspunkt for tech-startups, med et ambitiøst team og et internationaltkoncept, som har skalerbart potentiale,” forklarer Kasper Kim Smidt, COO hos Founders House.

Founders House har et ‘invite-only’ princip, for at holde niveauet højt 5fra starten. Desuden er Founders House en non-profit organisation. I huset er Danmarks seks største venture kapitalfonde repræsenteret, der er fælles frokostordning og 33 tech-startups holder til i Founders House, hvor de til hverdag deler den energi, som opstår, når ambitiøse iværksættere arbejder side om side.

 

DARE2mansion har plads til leg og kreativ udfoldelse
DARE2mansion ligger i et tidligere autoværksted i København Ø, hvor 15 startups hører hjemme. DARE2mansion huser en bred vifte af startups indenfor forskellige brancher. Hos DARE2mansion er der fælles frokost, hjerne-øvelser hvor udfordringer diskuteres i fællesskab, ugentlige workshops og talks, for beboerne, for ikke at nævne deres meditationsrum.

Laila Pawlak fortæller, om hvordan de har indrettet kontorfællesskabet udfra forskellige temaer: “Cafeen hos DARE2mansion er ‘hjertet’ af kontorfællesskabet, ‘hjernen’ er på kontorerne, hvor folk kan indrette deres eget personlige præg, og i kælderen har vi ‘hænderne’ med whiteboards osv.”dare2mansion

Thinkubator er DARE2mansion’ eget 10 ugers acceleratorprogram, som løb af stablen for første gang i foråret 2015. DARE2mansion kan bedst beskrives som en professionel legeplads, hvor der i den grad er plads til nytænkning og kreativitet.

 

Rocket Labs er hardcore tech
Hos Rocket Labs bor der udelukkende tech-startups og digitale iværksættere. De tror på, at netop fællesskabets synergier er det, der skaber den egentlige værdi for de digitale iværksættere. I en gammel fabriksbygning ved Nørrebro Station, har over 100 tech-nørder deres daglige gang.Rocket Labs forsøger at skabe de mest optimale rammer for dem, som primært arbejder med online, tech og digitalt iværksætteri.6

“Ved at samle ligesindede opstår synergier, som er for gode til at blive ignoreret. Den fysiske plads, som vi sælger, bliver sekundær. Det handler først og fremmest om relevansen,” forklarer Rolf Rasmussen, CEO hos Rocket Labs. Rocket Labs slog for første gang dørene op i 2013, og har løbende udvidet, så de nu har 1500m2 at lege på.

 

Rainmaking Loft har vægt på vidensdeling
Rainmaking Loft bor på Holmen lige ved siden af Operaen. Det er Københavns største startup-community, og de holder også til i London og Berlin. Desuden har
de lige udvidet rammerne og huser nu 75 startups. Rainmaking loft huser også det navnkundige acceleratorprogram, Startupbootcamp.

”Det kendetegner vores hus, at generationerne lærer af hinanden. Der er en super frugtbar krydsflade mellem, hvad jeg kalder ”de unge og de tunge”. Helt nye iværksættertalenter og folk med 3-4 virksomheder bag sig, der spørger hinanden til råds”, forklarer Kristian Ø. Justesen, Managing Director for Rainmaking Loft.rainmakingloft

Fællesnævneren for alle kontorfællesskaberne er de tårnhøje ambitioner på vegne af de virksomheder, der er en del af fællesskabet. Alle fællesskaberne arbejder til dagligt med samme mål; at gøre hverdagen nemmere for iværksættere og startups, der forsøger at vækste deres forretning.





2 kommentarer

Skriv et svar