Arkiver

HardwareNyhederSoftwareSustainable TechUngt Tech

Donkey Republic sætter gang i hjulene

Holdet bag Donkey Republic har netop lanceret en crowdfunding kampagne på Kickstarter, og kampagnen har i skrivende stund nået over 50% af målet.

Donkey Republic har skabt en cykellås med tilhørende app, der gør det muligt for alle cykelejere at udleje deres cykler til turister, pendlere eller andre med behov for at låne en cykel. For at blive en del af Donkey Republics delecykel initiativ skal man blot have fingrene i et af virksomhedens AirDonkey kits, der består en elektronisk cykellås, som kan åbnes ved hjælp af en tilhørende app. På den måde kan cykelhungrende mennesker leje cykler af andre med cykler i overskud. Og det er netop virksomhedens låsesystem AirDonkey, der nu crowdfundes gennem Kickstarter.

”Vi ved, at der er interesse for produktet og har valgt Kickstarter platformen til at sælge igennem. Vi er kommet i kontakt med både private personer og cykelbutikker i hele verden, som gerne vil bruge vores løsning til at leje cykler ud. Folk helt fra New Zealand til Ohio har købt vores låse,” fortæller medstifter og COO ved Donkey Republic, Rune Kokholm.

Ved at crowdfunde gennem Kickstarter får Donkey Republic både finansieret deres AirDonkey kits og skabt kontakter til både private cykelejere og virksomheder i hele verden. Og det er præcis, hvad teamet håber på at få ud af deres nylancerede kampagne.

”Vi skal komme i kontakt med så mange partnere – både private og virksomheder – i verden som muligt, fordi den feedback, vi får fra dem, er virkelig vigtig for at hjælpe os med at udvikle vores løsning,” lyder det fra Donkey Republics medstifter, Alexander Høst Frederiksen.

Det skal være sikkert at udleje sin cykel
Lige nu arbejder Donkey Republic på at skabe nogle sikre løsninger for deres cykeludlejere – det skal ikke være med cyklens liv som indsats, at man deltager i delecykel eventyret. AirDonkey-låsen skal være solid nok til, de store forsikringsselskaber vil godkende den.

”En stor ting, vi lige nu arbejder på, er at få en forsikringsaftale på plads, så folk, der bruger vores lås, kan være forsikret. Det går godt, og vi er i dialog med nogle store partnere om dette, men skal lige have den rigtige aftale på plads,” udtaler Alexander Høst Frederiksen om processen med at få godkendt AirDonkey låsene.

Derudover er Donkey Republic i gang med at udvikle nye features til deres app, som vil gøre det muligt for turister at bruge cyklerne, selvom de er offline. Det er nemlig et behov, som teamet gennem de første tests har fundet ud af, at der er et behov for.

Næste skridt på vejen
Donkey Republic har for nyligt valgt at have dedikeret fokus på at lave en løsning for turister og besøgende, samt dem der kunne tænke sig at leje cykler ud til disse. Tidligere i forløbet ønskede Donkey Republic, at deres koncept skulle dække en masse andre kundesegmenter – men nu har de valgt at fokusere på turister og så udvide til de andre områder i fremtiden.

”Om et par år begynder Donkeys at dukke op i de fleste større byer – til at starte med er det primært turister, der benytter dem, men der dukker også systemer op rettet mod pendlere – det sker i byer, der har fokus på miljø og sund livsstil, og derefter vil det langsomt sprede sig til byer andre steder,” fortæller Rune Kokholm.

Den langsigtede plan er, at lige meget hvilken by, man kommer til, så kan man altid finde en cykel bare ved at hive Donkey Republics app frem.

Crowdfunding gennem Kickstarter
Kickstarter er en platform, hvor kreative sjæle kan vise et projekt eller produkt frem i håbet om, at fremmede mennesker på internettet synes, det er så fedt, at de vil smide deres egne penge efter det. Selv om mange projekter blot søger donationer med en mindre form for belønning, er Kickstarter overvejende blevet til en slags “pre-order” platform, hvor dem, der støtter et produkt under udvikling, får det tilsendt, når det er finansieret gennem crowdfunding.

Skriv et svar