EventsIværksætterlivMedtechNyhederPlatform

Deltagelse i thinkubator gav AthGene investor

Thinkubator Demo Day var kulminationen på et ti-ugers acceleratorprogram, som udvalgte innovative startups deltog i. Blandt deltagerne var AthGene, der har udviklet en platform, hvor brugerne kan få tilsendt deres gendata, så man kan få det optimale ud af træning og kost.

Thinkubator Demo Day blev afholdt d. 18. juni og var kulminationen på det ti-ugers lange acceleratorprogram, som 10 udvalgte startups deltog i fra 7. april til 19. juni. Dagens helte var de 10 startups, der alle har udviklet sig, testet og lært gennem de sidste ti-ugers intensive program i kontorfællesskabet, DARE2mansion i København.

På thinkubator Demo Day var det tre ud af de ti startups, der løb med priserne; Be My Eyes, der hjælper blinde med at se, fik ‘People’s Choice’, AthGene, der giver dig adgang til dine personlige DNA-data, fik prisen som ‘Most Investable’ og OPAL, der digitaliserer studerendes pensum, løb med prisen for ‘Best Pitch’.

Læs også: thinkubator Demo Day havde 3 vindere og 10 helte

Hvad er AthGene?
Kort fortalt er AthGene en platform, der kan give brugerne adgang til personlig gendata. Den personlige datasammensætning kan hjælpe sportsudøveren, fitness entusiasten eller den nysgerrige bruger til at få det optimale ud af ens sportsrutiner og kost.

AthGene blev lanceret i maj 2015 og består i dag af 4 stiftere; Yusufa Sey, CEO og medstifter, Nadir Shah Kahn, CSO og medstifter, Theis H.T. Jakobsen, CPO med baggrund som biokemiker og Sebastian Alexander Thomsen, CTO og webprogrammør. Foruden de fire stiftere er der ansat to deltidsmedarbejdere og fultids-og deltidspraktikanter.

Yusufa om vindingen ved at deltage i thinkubator
For Yusufa og holdet bag AthGene gav det stor værdi at deltage i thinkubator. Om deltagelsen i thinkubator fortæller medstifter Yusufa:

“Overordnet set var det helt klart en af de klogeste beslutninger, vi har taget hidtil.”

Yusufa fortæller videre, at værdien ved at deltage blandt andet har været stor, da deltagelsen gav dem mulighed for at samarbejde tæt med meget ambitiøse mennesker.

“Thinkubator var en utrolig stor oplevelse for os. Vi blev givet en unik mulighed for at samarbejde tæt med meget ambitiøse mennesker, og vi lærte også meget om, hvordan man håndterer andre aspekter af iværksætteri, som ofte er overset,“ fortsætter Yusufa og siger om læringen set i forhold til aspekterne af iværksætteri:

“Vi lærte blandt andet, hvordan man er i ro med sig selv, samt hvordan man kan sætte sig i stand til at vokse eksponentielt. Vi mødte også en af vores investorer, Jørgen Balle Olesen, grundlægger og administrerende direktør for saxo.com.”

Læs også: AthGene: Lad dine gener bestemme din optimale træning og kost

Konceptet bag thinkubator
Thinkubator er et projekt initieret af Laila Pawlak og Kris Østergaard, som leder co-working spacet DARE2mansion. Ideen med thinkubator er at koble nytænkende virksomheder med innovative startups, hvor udvalgte startups får adgang til sparring med foredragsholdere, vejledere og mentorer fra blandt andre DTU Compute & Space og Singularity University.

Thinkubators ti-ugers acceleratorprogram er crowdfunded primært af et par store drenge i dansk erhvervsliv, nemlig Saxo.com og Call Me. Det betyder, at de udvalgte startups får tilført værdi i form af lokaler og Startup-SU på 15.000 DKK (2.000 €). Samtidig får deltagerne en enestående mulighed for eksklusiv sparring med foredragsholdere i verdensklasse og vejledere og mentorer fra blandt andet DTU Compute & Space, Neurons Inc. og Elance-Desk Delta Labs.

Deltagerne får også adgang til den øverste ledelse fra thinkubators corporate partners; SAXO.com og Call Me, som potentielt kan give de deltagende startups adgang til deres millionstore kundebaser.

Thinkubators skaber værdi gennem brainpower

Også thinkubators corporate partnere får noget ud af acceleratorprogrammet, da de udvalgte startups donerer deres brainpower i arbejdet med innovationsrelaterede problemer for thinkubators partnere. Opgaverne kan være alt fra innovationsbaserede case competitions til prototyping sessions.