Arkiver

HardwareNyhederSustainable Tech

Danske Rencat vil gøre mobilnettet i Udviklingslande CO2-neutralt

Den danske startup Rencat vil erstatte forurenende dieselgeneratorer med virksomhedens CO2-neutrale brintgenerator ved mobilnetværkstårne i områder med ringe strømforsyning. Climate-KIC har hjulpet Rencat i gang med deres bæredygtige projekt.

Startup virksomheden Rencat har skabt en CO2-neutral brintgenerator, som de ønsker skal erstatte de forurenende dieselgeneratorer, der sædvanligvis bruges rundt om i verden i dag. I første omgang vil Rencat arbejde på at komme ind på mobilnetværksmarkedet i områder med ringe strømforsyning – det kan eksempelvis være i Afrika, Asien eller Indien.

”Vores første mål er at nå ud til nogle af de områder i verden, hvor mobiltelefoni er ved at være udbredt, men hvor der ikke er et decideret strømforsyningsnet. Mobilmasterne har brug for strøm til at fungere, men når der ikke er et strømnet, bruger man i dag dieselgeneratorer til at forsyne masterne med strøm. Det vil vi gerne lave om med vores CO2-neutrale generatorer,” fortæller medstifter og CEO ved Rencat, Debasish Chakraborty.

Rencat vil med deres nye generator skabe en CO2-neutral energi generation og i første omgang udbrede den i udviklingslande med stor vækst på mobiltelefonområdet. Nye master betyder nye generatorer, og det er her Rencat vil gøre deres indtog med bæredygtige generatorer.

Teknikken bag brintgeneratoren har Rencat udviklet på DTU Fysik, og startuppen har netop fået deres første store kunde i udlandet. Det er GrameenPhone – det største teleselskab i Bangladesh. Planen er nu, at Rencats generatorer skal fieldtestes i samarbejde med GrameenPhone. Efterfølgende håber Rencat at indgå samarbejde med flere virksomheder, der arbejder med teleforsyning rundt om i verden.

Climate-KIC gav Rencat luft under vingerne
Rencat er en del af Climate-KIC’s acceleratorprogram, og det har gjort en væsentlig forskel for virksomhedens opstart. Debasish Chakraborty forklarer, at programmet har tre faser, og at Rencat nu er i fase to.

”I den indledende fase af Climate-KIC’s Acceleratorprogram fik vi bevilget 20.000 Euro. Det gav os blandt andet mulighed for at ansætte en person til at lave en prototype af generatoren, og vi fik hjælp til at finde de første samarbejdspartnere,” uddyber Debasish Chakraborty.

Nu er Rencat i gang med at finde flere investorer og nye samarbejdspartnere. I den forbindelse får Rencat rådgivning og støtte af Climate-KIC, der blandt andet afholder bootcamps og masterclasses med forskellige temaer, der understøtter startup virksomhedernes proces. Climate-KIC tilbyder også kurser i økonomihåndtering, mulighed for at afprøve ideer og ikke mindst kan virksomhederne få rådgivning af professionelle fagfolk.

Bæredygtige startups tilbydes rådgivning
Målet med Climate-KIC (Climate Knowledge & Innovation Community) er at skabe markedsmuligheder for små grønne virksomheder og startups, der arbejder med løsninger på de klimaudfordringer, vi står overfor. Særligt fokuseres der på ’clean tech’, der kan være alt fra deleøkonomiske initiativer til energioptimering og forureningsnedsættende koncepter.

”Vi finder de mest lovende klimainnovative projekter og bringer partnere sammen for at få klimavenlige løsninger på markedet,” skriver Climate-KIC på deres hjemmeside.

Det er essentielt for Climate-KIC at skabe nye grønne løsninger på tværs af offentlige og private instanser, da organisationen mener, at det er den mest effektive måde at bekæmpe klimaforandringer på og samtidig skabe vækst – både lokalt og globalt.

Særligt mindre virksomheder og startups med bæredygtige ideer har Climate-KICs opmærksomhed i jagten på finde verdens bedste grønne løsninger. Derfor tilbydes små virksomheder rådgivning til at udvikle deres ideer til konkrete grønne produkter og services, mens de større samarbejdspartnere får mulighed for at investere i bæredygtige projekter, udvikle deres forskning og tage del i de innovative initiativer. Climate-KIC samarbejder blandt andet med DTU, Københavns Universitet, Grundfos, VELUX, Københavns Kommune, COWI, Novozymes og ROCKWOOL.

 

1 kommentar

Skriv et svar