Arkiver

BusinessFintechNyheder

Nordea starter ny fintech accelerator

Den skandinaviske bank Nordea har netop startet deres egen fintech accelerator, der henvender sig til startup virksomheder, der udvikler til den finansielle  sektor.

Efter nogle år hvor Danske Bank har vundet frem som den digitalt fremsynede bank, der fik lavet den store succes MobilePay, har Nordea nu taget revanche med deres egen “Startup Accelerator”. Det er Nordea i Finlands hovedstad, Helsinki, der viser vejen. Endnu engang er det således en privat virksomhed i Finland, der fører an i samarbejdet mellem større private virksomheder og de mindre startups.

Det er også hovedsagligt finske startups, der er udvalgt til acceleratoren, som ifølge Nordea fik 170 ansøgninger. De udvalgte startups er: B2B Pay (Tyskland), Feelingstream (Estland), Nordigen (Letland), NurtUp (Finland), Palkkaus.fi (Finland), PayPeanuts (Tyskland), Polycoin (Israel), RealSource (Finland), Nordledger (Finland) og Wone (Finland).

De mangler endnu at finde de sidste startups, og de vil muligvis udvælge nogle teams til Slush Ultrahack – et hacker event for udviklere rundt om i hele Europa, der kommer til Helsinki i dagene op til det største startupevent i Norden, Slush.

Danske fintech virksomheder
I Danmark er fintech i fremgang, og der skyder mange nye startup virksomheder op med fintech fokus. Det danske startupmiljø huser blandt andre betalingsplatformen for den digitale valuta bitcoin, Coinify, der fik en større investering af SEED Capital sidste efterår. Dertil er også MEEwallet, Magick, Clearhaus og Lendino stærke bud på danske fintech startups.

Derfor skal du investere i fintech
For startuppet Lendino tog det lang tid at komme ind på det finansielle marked, men efter nogle års hårdt arbejde lykkedes det, og de kan for alvor mærke, hvordan Fintech branchen vækster. Lendino er en markedsplads for lån, hvor private og professionelle investorer kan låne direkte til danske virksomheder. Vi har spurgt Esben Bistrup Halvorsen fra Lendino, hvorfor du bør investere i Fintech-startups.

  • Inden for Fintech sker der en revolution, mens der i andre brancher i startup-miljøet sker innovation. Hele det finansielle marked gennemgår i disse år så stor og radikal en ændring, at der åbnes op for et hav af muligheder for iværksættere.
  • Hvis du først rammer plet og får succes med Fintech, så ruller hjulene, fordi alle andre brancher i sidste ende bygger på det finansielle marked. Det er i den grad ”disruptive” at ændre på pengesystemet, og det er her, du kan få stor indflydelse.
  • Det finansielle marked indeholder en masse moralske og etiske dilemmaer, som kan løses ved hjælp af den decentralisering og demokratisering, som muliggøres med nye teknologier. Som det ser ud nu, er det finansielle marked ikke særlig transparent, men med den nuværende udvikling vil der i fremtiden blive bedre mulighed for at kanalisere penge derhen, hvor man ønsker, de skal bidrage.

 

1 kommentar

Skriv et svar