Arkiver

Coworking spacesIværksætterlivNyhederPlatformSocial Media

Plane: Ny ”isbryder” app for expats i Skandinavien

Tim Allison Plane Trendsonline

Kommunikation, kontaktskabelse og opbygning af relationer kan være temmelig svært, når man flytter til et nyt sted. Plane er en ”isbryder” app, som er bygget til at løse netop disse udfordringer – og den er tiltænkt expats i Skandinavien.

Lige så spændende og interessant som det er at leve i udlandet, lige så mange udfordringer kan man rende ind i. Netop udfordringerne ved at bo i udlandet oplevede medstifter af Plane, Tim Allison, selv, da han arbejdede i Schweiz sidste år.

”Vi skabte Plane, som skal afhjælpe den irritation, jeg oplevede, da jeg arbejdede i Schweiz sidste år, hvor jeg pendlede hver uge. Jeg ønsker at blive forbundet med andre, række ud og engagerer mig i nye fællesskaber, men jeg ville ikke bruge en dating app! Plane er ikke til dating! Alle bygger apps til ‘millennials’-generationen. Men der er millioner af mennesker derude, som ikke er teenagere, og som ønsker at engagerer sig i sociale produkter,” siger Tim Allison.

Foruden kendskabet til at leve i udlandet har de to stiftere af Plane stor erfaring indenfor tech og forretningsområdet. Tidligere opbyggede og solgte Tim Allison Cupple til YC Alumni i 2013, og Thomas Jacobsen var medstifter af Kiggit app og Startup Bootcamp Alumni.

Sammen driver Tim Allison og Thomas Jacobsen virksomheden Darling Dash, hvor Plane er et af produkterne i deres portefølje.

Hvordan ideen til Plane opstod
Tim Allison og Thomas Jacobsen mødte hinanden i foråret 2015 på en cafe i København. Uden at de gik i detaljerne med ideen, talte de om deres arbejdstilgang, livsstil, og hvordan de mente, at teknologi kan have indflydelse på verden. Tim havde på det tidspunkt udviklet en tidlig demo udgave af Plane, og Thomas havde brugt tid på at udvikle en teknologi, der kunne løse expats udfordringer. Planen var at arbejde på et produkt, som hurtigt kunne gøres tilgængeligt for brugerne.

Tim Allison fortæller, at der er et behov for at imødekomme et globaliseret marked.

”Folks liv er blevet mere ‘globaliserede’ end nogensinde før. Der er et udtalt behov for at imødekomme det nye marked. At leve i udlandet var engang en eliteaktivitet, men det er det ikke længere.”

Modtog penge fra business angels
Henover sommeren talte de to stiftere om, hvordan de ville opbygge appen, og kort tid efter flyttede de ind i kontorfællesskabet Founders House. Den kombinerede erfaring, som Tim Allison og Thomas Jacobsen har, hjalp dem til at rejse penge fra følgende business angels; Hampus Jakobsson, Noemi Kubiak, og Topp Studios. Lanceringen af Plane fandt sted i oktober 2015 og er indtil videre udelukkende for Københavnsområdet. Hidtil er appen også tilgængelig i privat beta, hvor brugere til dagligt sender ”signaler” i fællesskabet. Hvis du er træt af facebook grupper og arrangerede mødesteder, så give Plane en chance.

Du kan tilmelde dig her.                                                                                                                                          

Skriv et svar