Arkiver

Kategorier

E-handelIværksætterlivNyhederSponsoreret indhold

Fra kriminel til iværksætter i Mytrendyphone.dk

En anholdelse foran sin toårige datter. Det skulle der til, før den nu succesfulde iværksætter, Silvan Popovic, vendte sin nedtur til optur.

Der er sjældent langt fra succes til fiasko. For mange starter det med omvendt fortegn. Og serbiskfødte Silvan Popovic, der i dag ejer onlinevirksomheden, Mytrendyphone.dk, er ingen undtagelse. Fra sin webshop sælger han blandt andet tilbehør til mobiltelefoner, og forretningen kører nu på ellevte år.

Hvis du gerne vil spare masser af penge på lækkert udstyr til din smartphone, kan du besøge MyTrendyPhone ved at klikke på banneret nedenfor:

mytrendyphone

Eventyret begynder for alvor, da en 12-årig Silvan Popovic flytter til Danmark for at bo hos sine bedsteforældre. Teenageårene huskes dog kun svagt i et glimt af en tåget rus bestående af vilde byture og meningsløs vold. Det ene slagsmål og den anden kriminelle handling tager den anden, og han ryger ind og ud af fængsel i flere år. En dag bliver han ført væk af politiet foran sin toårige datter, og det bliver vendepunktet og startskuddet til et nyt liv.

“På det tidspunkt gik det virkelig op mig, at det skulle være slut. Jeg kunne bare ikke være det bekendt over for min familie. Det var ligesom dråben, der fik bægeret til at flyde over, og som fik mig til at genoverveje det hele. Det blev en øjenåbner,” fortæller Silvan Popovic med bestemthed i stemmen.

 

En ny kurs for Silvan Popovich
Et nyt menneske tager de første skridt i mere end én forstand ind på Handelshøjskolen i København. Silvan Popovich finder hurtigt ud af, at e-handel er interessant, og det er også her, ideen til Mytrendyphone.dk opstår. Et utal af forelæsninger om e-handlens potentiale bliver den spæde start til egen virksomhed, som senere viser sig at være alt andet end spæd.

I dag er Silvan Popovic 38 år. Den virksomhed, han startede tilbage i 2004findes nu i 13 lande og har 300 medarbejdere. Kort fortalt. Den kriminelle fortid og det blakkede ry er erstattet af en velrenommeret forretningsmand af guldrandet kvalitet. Men selvom succesen er taget til gennem årene, bliver der ikke hvilet på laurbærrene.

Fremtiden for Mytrendyphone.dk
“Det er planen, at vi vil åbne et pick up point i hvert eneste europæisk land – altså et sted, hvor man blandt andet kan få repareret sin telefon. Der er et i Købehavn og Oslo nu, og vi kigger på Stockholm. Vi tager det i rækkefølge i forhold til vores omsætning. Så der, hvor vi tjener mest, laver vi først et. Og sådan fortsætter vi nedad listen med de europæiske storbyer én efter én,” fortæller Silvan Popovic.

Siden opstarten af Mytrendyphone.dk er der løbet meget vand under broen. Starten var hård, og Silvan begik da også fejl, som han har lært af i dag.

“Jeg kan huske, at vi engang købte, hvad der på papiret var originale varer af et firma på Cypern. Det var jo indenfor EU, så vi troede jo, den var god nok. Men det viste sig så, at de var falske, og vi fik problemer med Told og Skat, fordi vi ikke havde været opmærksomme og blev narret. Det gav lige en bøde på 1,1 mio. kr. Så det lærer man af,” forklarer Silvan Popovich.

Godt råd: Sørg for balance mellem arbejde og fritid
Men med arbejdshandskerne på, flid og ihærdighed vendte skuden alligevel. Og specielt det med at knokle for sin sag er noget af det, han har lært meget af også vil gøre andre opmærksom på.

“Det, jeg synes, man skal passe på med som iværksætter, det er, at man ikke skal presse sig selv for meget. Man skal huske at uddelegere arbejdet, så man ikke sidder med det hele selv. Det har jeg lært nu, og jeg har givet mange af tingene videre til andre. Ellers ville jeg stadig arbejde 18 timer om dagen, som jeg har gjort længe. Det var ikke andet end arbejde og sove. Og så går man altså ned med stress til sidst,” lyder et godt råd fra Silvan Popovich.

 I dag arbejder han 10-12 timer hver dag. Han ser tilbage på årene, der er gået og konkluderer.

“Forfølg dine drømme. Der er intet, der ikke kan lade sig gøre. Det er jeg et godt bevis på. Hvis man er målrettet og tror nok på det, så kan det lade sig gøre. Der er mange, der spørger mig, om jeg ikke synes, det er vildt alt det, jeg har opnået. Men jeg står jo midt i det, så jeg tænker ikke rigtigt over det. Men alligevel. Det ligger jo i baghovedet. Og jo, det er ret stort,” lyder det fra Silvan Popovich.