Arkiver

Coworking spacesNyhederRobot

HCA Airport skal være Europas førende dronelufthavn

I maj 2015 fik Odense sit eget test center til droner. Centret fokuserer på tests og forskning i droneteknologi- og flyvning. Målet med testcentret er at gøre Odense lufthavn førende indenfor droneflyvninger.

HCA Airport, der er beliggende 10 kilometer nordvest for Odense, danner rammerne for det nye UAS Test Center Denmark. Centret blev etableret på baggrund af det fynske robotmiljøs voksende behov for faciliteter til at teste, benchmarke og kalibrere dronernes systemer og sensorer. Derudover tilbyder centret også kurser til både virksomheder, kommunale instanser, uddannelsesinstitutioner og private i at flyve professionelt med droner i deres dronepilotskole. Derudover afholder centret flere arrangementer til inspiration – og med henblik på salg. Det er således muligt for virksomheder at leje sig ind til et arrangement, hvor testcentres udstyr kan fremvises og prøveflyves.

Da centret er placeret i lufthavnen giver det unikke muligheder for flyvning med droner, idet luftrummet kan lukkes helt af i perioder og derudover er indrettet til flyvning. Der er desuden gode muligheder for at netværke med andre ligesindede virksomheder, hvis man lejer sig ind i centrets tilknyttede Business Park.

Syddansk Universitet har i samarbejde med UAS Test Center Denmark oprettet deres eget forsknings- og uddannelsescenter, SDU UAS Center, i UAS’ lokaler. Her har de et selvstændigt dronelaboratorium, der fokuserer på forskning, udvikling og uddannelse inden for robot- og droneteknologi.

Fremtidens mål med test centret er at gøre HCA Airport til den førende klynge inden for droneteknologi – ikke kun i danmark, men i hele Europa.

Skriv et svar