Arkiver

Coworking spacesNyhederRobot

Det første startup rykker ind i Odense Robotics Startup Hub

Den første lovende startup virksomhed er allerede fundet til Odense Robotics Startup Hub.

Udvælgelsen har været i gang i måneder, og flere virksomheder er nøje blevet gransket. En af de virksomheder, der klarede sig igennem nåleøjet, er det danske startup Nordbo Systems. Virksomheden er startet af de to unge civilingenører Leo Zhou og Lukasz Zymla. De har begge en baggrund fra Mærsk McKinney-Møller Instituttet ved Syddansk Universitet i Odense. Det var også her de fandt sammen over projekter i løbet af studietiden. Det var her de fandt ud af fordelene ved at arbejde sammen, og hvordan de kunne komplementere hinanden i arbejdsprocessen.

De startede Nordbo Systems i 2014 og fokuserer på udviklingen af fleksible og brugervenlige industrirobotter. Virksomheden går efter at producere kompakte robotløsninger med en intuitiv software, så deres robotmaskineri er let at betjene og omstille til flere arbejdsopgaver. En stor del af de robotløsninger, der allerede findes på markedet er oftest stilet mod masseproduktion og er derfor noget dyrere at anskaffe sig. Nordbo Systems fokuserer på robotløsninger, der kan skræddersyes til de mindre virksomheders behov.

Nordbo Systems forretningspotentiale hjalp dem gennem nåleøjet
Dette er noget, der tiltaler udvælgelsesboardet fra Odense Robotics Startup Hub, som består af virksomhedsejere, investorer og fagprofessionelle. De kriterier, boardet har vægtet tungest, er virksomhedens forretningspotentiale og produkternes teknologiske niveau. Og der faldt de altså for det unge startup’s ideer og forretningsplan. Det betyder, at Nordbo Systems bliver den første virksomhed til at få en plads i Startup Hub’et. Dette giver en række fordele for Nordbo Systems i form af adgang til Teknologisk Instituts Innovationshal og testfaciliteter, samt teknisk support og adgang til et bredt netværk af investorer og samarbejdspartnere i Odense.

Startup Hub’et forventer at have fundet flere startups, der klarer udvælgelsen i løbet de næste par måneder.

1 kommentar

Skriv et svar