Coworking spacesHardwareNyhederPlatform

Vaavud: “Vi skal være en meteorologisk platform”

Vaavud meteorologisk platform

Den danske startup virksomhed Vaavud vil det kommende år fokusere på lanceringer af nye, målrettede apps. På lang sigt drømmer Vaavud om at udvikle en meteorologisk platform.

I 2016 vil holdet bag Vaavud lancere en række nye apps, der er målrettet nogle af deres forskellige kundesegmenter – såsom sejlere, kitesurfere og dronepiloter.

“Vi vil eksperimentere med at lancere en dedikeret app til flere specifikke segmenter, således at de pågældende apps er bygget på en fælles platform med så mange tekniske overlapninger som muligt. Det skal sætte os i stand til at begynde at tjene penge på ‘premium features’ i vores apps fra starten af 2. kvartal 2016,” forklarer stifter og CEO i Vaavud, Thomas Helms.

Når udviklingen og lanceringen af de nye apps er på plads, vil holdet bag Vaavud fokusere på at vokse i antallet af brugere.

“Og derudover skal vi selvfølgelig sælge en hel masse vindmålere,” smiler Thomas Helms.

Læs også: Fem millioner kroner til Vaavuds vindmåler

Fra hardware til community for vejrnørder
På lang sigt ønsker startuppet at udvide det meteorologiske felt og skabe en platform, der blandt andet rummer crowdsourced data om vindforhold.

“Visionen er, at vi skal gå fra at være en virksomhed, som laver vindmålere til at være en meteorologisk platform, der kombinerer traditionelle vejrmodeller og vejrdata med vores egne crowdsourced data, og som andre apps og services integrerer med,” fortæller Thomas Helms.

Teamet ved at der er flere dronepiloter blandt brugerne, og det, mener Thomas Helms, er en stor fordel.

“Droner og virtual reality vil fortsætte med at vokse helt vildt, så hvis dit produkt rammer noget inden for de markeder, så kan du ride med på en bølge, som vil tage til i styrke et godt stykke tid endnu,” udtaler Thomas Helms.

Læs også: Vaavud bygger fremtidens vejrservice