Arkiver

NyhederPlatformSustainable Tech

Vivino: “Det er et startup marathon – ikke et hundredemeterløb”

Marathon Trendsonline

For holdet bag Vivino er det vigtigt at skabe gode arbejdsforhold for de ansatte i virksomheden – det skaber en bæredygtig forretning. Theis Søndergaard fortæller om overvejelserne bag Vivinos personalepolitik og deres brug af indisk arbejdskraft.

Det danske startup Vivino, der er en vinanmeldelses- og prissammenligningsplatform, har vokseværk, og for Theis Søndergaard, medstifter og COO i startuppet, er det vigtigt at holde fokus på gode arbejdsforhold. Han er optaget af at skabe en bæredygtig virksomhedskultur, der tager hensyn til de ansatte og deres work/life balance.

“Vi er meget opmærksomme på, at det er et startup-marathon, vi er en del af – og ikke et hundredemeterløb. Vi vil gerne fastholde vores ansatte i lang tid. Det er en utrolig gevinst for en virksomhed som vores at beholde de kompetencer og det kendskab, som vores ansatte får på deres ansvarsområde,” fortæller Theis Søndergaard, medstifter i Vivino.

Derfor fokuserer Vivinos ledelse på at give de ansatte fordelagtige arbejdsforhold i form af mulighed for hjemmearbejdsdage, fleksible arbejdstider og et miljø, hvor lange arbejdsdage ikke er en prioritet. Det er selvfølgelig i første omgang for de ansattes skyld – men det er i næsten lige så høj grad, fordi det rent økonomisk kan betale sig, forklarer Theis Søndergaard:

“Det er både for at skabe en bæredygtig virksomhedskultur, hvor de ansatte ikke går ned med stress, men bestemt også fordi gode arbejdsforhold er en bæredygtig forretning. Ansatte, der bliver hos os i flere år, skaber værdi for virksomheden.”

Læs også: Bæredygtighed og boldbad sikrer konkurrencedygtig forretning

Vivino giver enlige, indiske mødre arbejde
I Indien har Vivino et kontor sat op, hvor en stor del af virksomhedens dataarbejde løses. Som udgangspunkt har de valgt indisk arbejdskraft af økonomiske årsager – men det er ikke, hvem som helst Vivino ansætter i Indien. Omkring halvdelen af Vivinos indiske ansatte er nemlig enlige mødre, der arbejder under fleksible forhold.

“Da vi startede vores indiske afdeling op, ansatte vi en kvinde til at stå for HR, og hun har et stort netværk af enlige mødre, som hun rekrutterer fra. Vi tilbyder vores indiske ansatte en god løn i forhold til det lokale lønniveau, og det er fuldstændig op til dem, hvor meget eller hvor lidt de ønsker at arbejde,” smiler Theis Søndergaard og uddyber:

“Det kræver blot adgang til en computer. De ansatte vælger selv, om de vil arbejde hjemme eller på vores kontor. Det er helt op til dem. Det, der startede som en god forretning for os, har udviklet sig til et projekt, der giver enlige, indiske mødre en chance,” lyder det fra Theis Søndergaard.

Den socialt bæredygtige tilgang til arbejdsforhold vil Vivino-holdet fastholde, når de i den nærmeste fremtid skalerer og starter forretningen op i nye lande rundt om i verden. I januar 2016 offentliggjorde Vivino, at de har fået en investering på 170 millioner gennem en investorklynge, der blandt andet rummer Champagne-giganten Christophe Navarre.

Læs også: Vivino: Det krævede benhårdt arbejde at få investering i hus

1 kommentar

Skriv et svar