Arkiver

IværksætterprisenNyheder

Qampo: Vores mentor endte med at investere

Hos IT-virksomheden Qampo bruger man virksomheders egne data til at forudse konsekvenserne af ledelsens beslutninger. Sidste år vandt virksomheden Business Region Aarhus’ Iværksætterprisen for bedste immaterielle produkt.

Qampo står for Query – Analyze – Model – Predict og Optimize, og det er netop de fem ting, som IT-virksomheden gør. De ser ind i en virksomhed eller organisations data og bruger dem til at forudse og optimere konsekvenserne af en given beslutning.

“Vi hjælper virksomheder med at vurdere konsekvensen af deres beslutninger. Vi er en form for ‘beslutnings-gps’. Helt konkret ser vi på virksomhedens data. Det er alt fra løn og timeberegning til ustruktureret data som videoer og lignende. Det analyserer vi og laver en projektion af en beslutnings indvirkning på disse parametre.”

“Man kan sige vi er Business Intelligence 2.0. Hvor traditionel Business Intelligence skuer tilbage i tiden, tager vi de samme data, og bruger dem til at se frem i tiden og optimere,” forklarer Ali Khatam, som er medstifter og Decision Scientist hos Qampo.

Medstifteren forklarer, at det for QAMPO handler om at levere et klart brugbart resultat, der kan anvendes på det operationelle niveau, hvor de fleste beslutninger tages, frem for en masse tekniske løsninger, som han ellers ser en tendens til i branchen.

“Kun på den måde kan data være med til at hjælpe vores kunder til at eksekvere strategien,” uddyber han.

Moonis Kamil åbnede vores øjne for at skalere
Da Qampo sidste år vandt Business Region Aarhus Iværksætterprisen fik de foruden en check, som virksomheden brugte på at holde en fest for teamet, en mentor, som skulle hjælpe virksomheden videre i deres udvikling.

“Vi var så heldige at få tilknyttet serieiværksætteren Moonis Kamil som vores mentor. Han har lært os at se uden for de danske grænser og tænke globalt,” forklarer Ali Khatam og uddyber:

“Så vidt jeg ved, er der ikke særligt mange virksomheder som vores, der tænker skalerbarhed, så for os var det en øjenåbner at opdage, hvordan vores koncept kan overføres til de fleste lande i verden.”

Moonis Kamil har efterfølgende købt sig ind i Qampo og er også formand for virksomhedens bestyrelse. Noget Ali Khatam beskriver som en ekstrem tillidserklæring fra mentorens side.

Det næste skridt i virksomhedens udvikling bliver nu at opbygge et brand og blive endnu bedre til at formidle hvad virksomheden kan.

Du kan indstille din eller din vens østjyske startup til Iværksætterprisen 2016 på dette link. Deadline for tilmelding er søndag den 21. februar.

2 kommentarer

Skriv et svar