Arkiver

IværksætterlivNyhederSustainable Tech

Bekæmper madspild fra lejlighed på Christianshavn

Fra 3 værelser på Christianshavn bekæmper et team Danmarks madspil. Danmark smider årligt omkring 700.000 tons mad ud, vel at mærke, mad, der sagtens kan spises. Too Good To Go er et dansk startup, der arbejder på at mindske madspild.

De store mængder mad, der smides ud, harmonerer dårligt med vores ønske om mere bæredygtighed. Too Good To Go er et af  mange tiltag for at komme det store madspild til livs. Helt enkelt går konceptet ud på, at man downloader deres app, telefonens GPS undersøger, hvor der er tilgængelige restauranter i nærheden, man vælger efter pengepung og mavefornemmelse – og så henter man sin mad.

“Vi er simpelthen for sløsede her i Danmark og resten af Europa. Mad har ingen betydning for os,” siger medstifter i Too good to go, Stian Haanes til DR og uddyber:

“Vi er nødt til at gå forrest og vise, at vi ikke vil være med til det her spild. For der er ufattelig meget spild.”

Appen henvender sig til restauranter, der tilbyder buffetmad, og som ofte smider en masse mad ud, når buffeten lukker om aftenen. Med priser ned til 20 kroner for et måltid, er app’en oplagt til alle, der ønsker at spare en skilling på takeaway-kontoen.

Teamet satser det hele
Ifølge stifterne af To good to go er tilslutningen til konceptet fra restaurantsiden gået over al forventning, da der siden lancering i efteråret, allerede er omkring 150 danske restauranter og 30 tyske restauranter signet op. Teamet har nu også sultent kastet sig over Frankrig.

De fire stiftere betragter sig som all-in iværksættere. De bor sammen i en treværelseslejlighed på Christianshavn, der samtidigt fungerer som kontor for de 15 tilknyttede medarbejdere.

Too Good To Go teamet har samtidigt formået at få fingre i nogle potente rådgivere. Eksempelvist er Selina Juul inde over konceptet. Selina Juul er foredragsholder, tidligere selvstændig illustrator og grafisk designer. Og så er hun stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som hun startede i 2008. Derudover består deres advisory board også af Steen Pliniussen og Søren Tholle.

“Vi har rykket os meget de senere år. Faktisk har danskerne mindsket madspild med 25 procent de seneste fem år, hvilket er rekord i Europa,” udtaler Selina Juul til BT.

Madspild- nej tak!
Tanken om at undgå at smide mad ud har vundet indpas de sidste par år. Ikke mindst på grund af førnævnte bevægelse, Stop Spild Af Mad. Men også inden for supermarkeder er det begyndt at titte frem. I de etablerede supermarkeder sælges mad, der er ved at udløbe, billigere, og nye supermarkeder dedikeret til mindre spild dukker frem.

Et nyt initiativ er LØS Market, et økologisk supermarked, hvor varerne sælges fri for emballage, således at forbrugerne køber den mængde, de skal bruge. Derudover genbruger de emballage fra vin og olie og deslige.

Folkekirkens Nødhjælp åbner Wefood den 22. februar 2016 – et slags overskudslager for mad doneret af supermarkederne og solgt op til 50 og 70 procent billigere end i de almindelige supermarkeder. Overskuddet fra salget går til velgørende formål.

Too Good To Go appen er gratis og kan hentes i Google Play og App Store.

Skriv et svar