Arkiver

FintechNyhederSoftware

Shopbox rejser 15 millioner kroner og søger mod Stockholm

Det danske startup Shopbox slår forretning op i Stockholm, efter en investering på omkring 15 millioner kroner fra den svenske investeringsvirksomhed Zenith.

Danske Shopbox er et point of sale system, altså et kasseapparat tilknyttet en tablet eller ipad. Indtil videre har startuppet haft fast tilholdssted i København, hvor mange af deres kunder også hører hjemme. Men nu har de vendt blikket mod vores svenske nabo.

Shopbox har nemlig udviklet en app, der kan håndtere alt fra e-shops, bookingsystemer, betalingsservice, indløsningsaftaler og stadig også være et kasseapparat. Det unikke i denne pakkeløsning er, at Shopbox har alle data på ét sted. De kan se hvilke kunder, der har købt hvad, hvornår de har købt det og hvilken målgruppe de tilhører.

Disse data kan for eksempel bruges til at udarbejde kampagner, således at man retter sin marketing ind efter målgrupper, der har været inaktive i en længere periode. Derudover kan systemet også administrere, hvad der ligger på lageret, og hvad der bliver solgt. Man kan sige, at appen er et komplet overblik over forretningens ressourcer.

Manden bag Shopbox hedder Christian Zigler og er iværksætter og forretningsmand. Hans erklærede mål er at gøre det nemmere og mere tilgængeligt for de mindre virksomheder at drive forretning.

”Mit mål er at skabe en position i markedet, hvor vi kan hjælpe butiksindehavere, med at holde styr på deres forretning i forhold til betalingen. Vi samarbejder med større danske banker som Nordea og Danske Bank, for at imødekomme de komplekse situationer, de forretningsdrivende møder,” siger han.

Samarbejde med Zenith
At Shopbox nu vender blikket mod Sverige er til dels gjort muligt efter en investeringen på omkring 15 millioner kroner fra det svenske investeringsfirma Zenith Venture Capital. Firmaet er ganske nyt. Det startede i 2015 og er stiftet af Tommy Jacobson, der også fungerer som bestyrelsesformand for virksomheden. Zenith Venture Capital fokuserer overvejende på finansiel teknologi (fintech) og underholdnings-tech. Deres største investeringer ligger hos de svenske virksomheder Zound Industries, Urb-It, Vionlabs, Newstag og nu altså også danske Shopbox.

Stifteren Tommy Jacobson er en svensk serieiværksætter og investor. Han er blandt andet kendt fra sit investeringsfirma “13”, som han driver sammen med den svenske skuespiller Mikael Persbrandt.

Med den nye investering har Shopbox indgået et samarbejde, med en endnu endnu ikke offentliggjort partner for at udvikle et point-of-sale system, der indeholder et ‘wallet’-system til både IOS og Windows. Partnerne vil snarest præsentere et samarbejde med et stort skandinavisk stadion, som skal teste betalingssystemet.

“Jeg er overbevist om, at bank sektoren de kommende år vil skulle have mere og mere fokus på, at deres mindre erhvervskunder vil have mere end bare et lån. Og netop dette segment er vigtigt at fokusere på, da der ligger en potentielt høj indtjening i at yde den helt rigtige pakkeløsning til de mindre erhvervdrivende,” forklarer Chriastian Zigler og uddyber:

“Vi vil fortsat blive ved med at forretningsudvikle og arbejde med vores intelligente service, derfor er en investering, et godt fundament for at arbejde videre og kæmpe endnu hårdere.”

2 kommentarer

Skriv et svar