Arkiver

GuideNyhederUngt Tech

Kaospiloters ‘Startup Guide’ har vokseværk

startup guide trendsonline kaospiloterne

Aarhus og København har deres egne udgaver af bogkonceptet Startup Guide, og nu får Stockholm også snart sin. Startup Guide er håndbøger til iværksættere, som gerne vil blive klogere på, hvordan de skal gribe en startupdrøm an i en ny by.

Foto: Kaospiloterne

I efteråret udkom Startup Guide Copenhagen med gode tips og portrætter af lokale iværksættere, og nu er arbejdet med en stockholmsk version begyndt. Nysgerrige iværksættere kan også få fingre i startup guides om Aarhus og Berlin, som var den første by i bogserien. For nylig udkom anden version af Berlin-guiden.

Ideen fik stifteren af Startup Guide, Sissel Hansen, da hun selv var flyttet til Berlin for at starte som iværksætter, men havde svært ved at finde de rette kontakter og indgangsvinkler til livet som entreprenør. Hun vil med guidebøgerne gerne hjælpe andre startup spirer i samme situation.

Hun driver firmaet Startup Guide World sammen med sin studiekammerat fra Kaospiloterne, Thomas Nymark Horsted. Han arbejder med udvidelse af Startup Guide konceptet som en del af sit afsluttende eksamensprojekt hos Kaospiloterne.

“Vi har jo kaldt det Startup Guide World, så ambitionen er at skabe et brand, der er brug for i hele verden. Stadigt flere bliver iværksættere, men mange har ikke redskaberne til at starte deres egen virksomhed. Disse bøger er et værktøj, som skal være et svar på dette,” siger  Thomas Nymark Horsted.

Han oplever, at hvor det før primært var byer som San Francisco og Boston, der udklækkede startups, er det nu også mindre og mellemstore byer. Især i de nordiske lande blomstrer trenden.

“Med Startup guidebøgerne håber vi også at støtte op om lokale økosystemer for iværksættere,” afslutter Thomas Nymark Horsted.

Læs også: Få et “sneak-peek” af startup-miljøet i Aarhus

1 kommentar

Skriv et svar