Arkiver

Nyheder

Få et “sneak-peek” af startup-miljøet i Aarhus

Startup Guide Aarhus er en bog, en e-bog og en hjemmeside, som skal inspirere og guide iværksættere til den bedst mulige start. Sissel Hansen, som står bag projektet, fik selv udlevet iværksætterdrømmen tilbage i 2014, da hun udgav bogen Startup Guide Berlin – i dag er turen kommet til Aarhus. Af Sisse Melsen.

Har du overvejet muligheden for at starte din egen virksomhed? Antallet af danske iværksættere boomer og det estimeres, at tendensen er stigende. Der er dog mange ting, du bør vide og overveje, inden du tager springet med opstart af en ny virksomhed, og netop disse begrænsninger har skabt fundamentet for Startup Guide Aarhus.logo aarhus

Startup Guide Aarhus er en samling af cases, how-to, tips og interviews med nye og erfarne iværksættere fra Aarhus og omegn. Startup Guide Aarhus skal inspirere kommende iværksættere til at tage skridtet, og samtidig simplificere hvordan du nemmest muligt starter en virksomhed op.

Berlin – et slaraffenland for iværksættere
Sissel Hansen startede sit første iværksætterprojekt tilbage i 2012, da hun valgte at bosætte sig i Berlin for at udleve sin egen iværksætterdrøm. Som udgangspunkt var det ikke en bogudgivelse Sissel havde i tankerne, men i takt med eget forsøg på at starte virksomhed op i Berlin, opdagede hun også hvor mange iværksættere, der måtte give op undervejs.

“Der er mange, der gerne vil starte op i Tyskland, særligt i Berlin. Men rigtig mange falder fra, fordi Tyskland er meget anderledes både kulturelt og bureaukratisk.” fortæller Sissel Hansen.

Sissel Hansen fik om nogen selv erfaret, hvordan det var at løbe panden mod muren gentagne gange, men har efterfølgende også fået erfaring med, hvordan du kommer videre – og hvorfor ikke dele det med andre der står i samme situation?

Læs også: For få vækstvirksomheder blandt danske iværksættere

Deraf blev Startup Guide Berlin en realitet.

Indblik i startup-livet
Startup Guide Aarhus er ligesom Startup Guide Berlin, en vejviser til Startup-scenen i byen. Begge bøger præsenterer en række case studier af andres realiserede iværksætterdrømme. Du får altså ikke bare præsenteret én måde at gøre tingene på, men mange. Case studierne er alle forskellige projekter med forskellige personer bag, men fælles for dem er, at de alle har gennemlevet den første fase af deres liv som iværksættere.

En af disse iværksættere er Martin Thim, founder af World Perfect – et “grønt” reklame bureau, som arbejder med strategisk kommunikation og bæredygtighed. Martin Thim og opstarten af World Perfect er et af de mange eksempler, som Startup Guide Aarhus har bygget en case op omkring.

“Først og fremmest må man som iværksætter ikke blive for stolt og dermed acceptere at du ikke kan gøre alting selv. Inviter andre til at tage del i de områder du ikke selv er den bedste til, så får du i sidste ende et meget bedre resultat”, siger Martin Thim, Founder World Perfect.

Vil du vide mere eller møde personerne bag Startup Guide Aarhus? Så kan du på fredag møde dem til Startup Guide book launch i Aarhus. Se mere her.

1 kommentar

Skriv et svar