Arkiver

NyhederSustainable Tech

Tradono og GoMore henter og bringer dit aflagte, varme tøj til hjemløse

Hjemløse Tradono GoMore Trendsonline

Tradono og GoMore er gået sammen om et initiativ, der skal bringe varme klæder til frysende hjemløse i hovedstadsområdet.

Det kan være svært at finde tid til at donere sine ting til velgørende formål. Derfor har to danske startups; det digitale loppemarked, Tradono, og samkørselsstartuppet GoMore, slået pjalterne sammen i et initiativ, der skal bringe hjemløse i København varmt tøj.

Ideen opstod i forbindelse med et af Tradonos fysiske loppemarkeder, hvor de havde lavet en aftale om at aflevere tøj til et herberg for unge hjemløse. Alle deltagere i Tradonos loppemarked skulle donere et stykke tøj ved indgangen, som startuppet efterfølgende afleverede til Hellebro Herberg.

“Den store glæde, som de unge hjemløse mennesker på herberget udviste, da vi kom med tøjet fra loppemarkedet, gav os virkelig lyst til at hjælpe flere,” fortæller CPO og medstifter i Tradono, Martin Suhr og uddyber:

“Det berørte os dybt, da der i december var en hjemløs, der døde af kulde i København. Det vil vi gerne gøre noget ved.”

Holdet bag Tradono gik derfor i sving med at stable det initiativ på benene. De har selv kontakt til brugere af deres digitale loppemarked, som potentielt vil donere tøj til hjemløse.

“Men mange mennesker er jo lidt magelige, så vi havde brug for nogen til at hente tøjet hjemme hos dem, der gerne vil donere tøj og bringe det ud til herbergerne. Her kom vores gode venner fra GoMore på banen. De hjælper simpelthen med at hente tøj hos alle, der ønsker at donere tøj,” forklarer Martin Suhr.

Sådan kan du donere tøj til initiativet
Det sker torsdag den 25. februar 2016 mellem kl. 18 og 22, hvor GoMore kører rundt og henter varmt tøj fra Tradonos brugere i Københavnsområdet. Har du en vinterjakke, vinterstøvler, handsker, hue eller sovepose, som du vil donere, og er du hjemme torsdag mellem kl. 18 og 22? Så kommer de gerne forbi og henter det på dit dørtrin.

“Det er smukt, at teknologi kan løse en problemstilling som at frysende hjemløse mangler tøj,” siger Martin Suhr afsluttende.

Hvis du ønsker at donere tøj, kan du blandt andet gøre det gennem Tradonos app – hvis du åbner den, vil du få en notifikation, hvor du kan tilmelde dig.

3 kommentarer

Skriv et svar