Arkiver

E-handelNyheder

Nu kan du tjekke om Facebook-siden er falsk

Folkene hos Incover blev trætte af falske facebook-konkurrencer. Så de satte sig for at lave en facebook-checker- den tjekker facebooksidens legitimitet for dig, så du ikke brænder nallerne.

Idéen til en Facebook checker opstod ved frokostbordet på Incovers kontor, efter en diskussion om de mange falske konkurrencer, der ofte ses på Facebook. De var enige om, at det er irriterende at blive bombarderet med konkurrencer for alt muligt, uden at man ved, om de er reelle. Der findes naturligvis en masse ting, man kan tjekke op på, for at tjekke om siden virker troværdig. Ting som; hvornår er siden oprettet, hvor mange opslag har siden, er der en hjemmeside tilknyttet, hvad siger Trustpilot og meget mere.

Men det tager sin tid at sidde og gøre, hver gang man støder på en konkurrence i sit newsfeed. Derfor har Incover, -et underselskab af FirtalWeb i Århus, samlet alle de forskellige parametre under et tag.

”Vi vil gerne hjælpe Facebook-brugerne lidt på vej med hensyn til at spotte de falske konkurrencer. Derfor har vi lavet en app, der giver et godt indblik i, hvilke Facebook-sider, der er ægte samt hvilke, man skal passe på med at bruge,” fortæller Cathrine Schrøder fra Incover.

En af faldgruberne ved de falske facebookkonkurrencer er også, at ens personlige oplysninger kan risikere at blive solgt videre til anden side, hvis man reagerer på konkurrencen, fortæller hun videre. Dette kan resultere i en haglstorm af slagtilbud og reklamer. Men det er sjældent det, man tænker over, når man ser tilbuddet om at vinde et stykke dyrt design eller teknologi.

”Der tegner sig en tendens til, at jo større og vildere præmien er, jo større er risikoen for at blive snydt,” uddyber hun.

Checkeren fungerer ved, at man kopierer Facebooksidens URL-adresse og indsætter den i checkeren.  Den giver så siden en pointscore og et overblik over sidens detaljer. Checkeren giver siden en Incover medalje i enten guld, sølv eller bronze, der indikerer sidens validitet.

1 kommentar

Skriv et svar