Arkiver

NyhederPlatform

Plane lancerer globalt: “Vi forsøger at omvende den overfladiske selfie-kultur”

Tim Allison Plane Trendsonline

Efter en testperiode i Skandinavien er Plane nu klar til at lancere sin isbryder-app globalt. Læs her hvordan ideen til Plane opstod og konceptet udvikledes.

Lanceringen af Planes app globalt sker i forbindelse med et større launch-event i San Francisco, som optakt til den internationale festival South by Southwest. Bag Plane står CEO og medstifter, Tim Allison, og medstifter, Thomas Baastrup Jacobsen.

“Vi har brugt de sidste par måneder på at teste vores app af i Skandinavien og på at opbygge et community. Det har været vigtigt for os at tilpasse app’en til vores brugeres behov, og vi har lyttet meget til deres feedback,” fortæller Tim Allison og uddyber:

“Det er super interessant at se, hvordan vores brugere agerer på platformen. Nogle af dem har eksempelvis været på hver dag i 2 måneder, men uden at skrive nogle opdateringer selv. Andre bruger Plane aktivt til at spørge efter den bedste burger i København, den bedste dokumentar eller ved at opdatere om deres sociale færden.”

Testperioden har givet anledning til at lave flere filtre, så brugerne kan veksle mellem eksempelvis en specifik by og et globalt feed. Derudover har de tilføjet en chatfunktion, der lader brugerne connecte til hinanden gennem “sociale kort”. En del af konceptet er nemlig, at alt, der bliver skrevet på Planes platform, forsvinder efter 24 timer. Hvis brugerne ønsker at holde kontakten, kan de bruge den nye funktion. Og nu er Plane-holdet altså klar til at lancere globalt. De starter ud med USA og England, hvor de er på lanceringstur.

Konceptet bag Plane blev udtænkt på et fly

Tim Allison befandt sig på en bænk ved kanten af Rhinen, hvor den skærer sig igennem Basel. Solen skinnede fra en skyfri himmel. Han var omringet af glade mennesker og feststemning, men Tim selv kendte ingen. Han boede i København og pendlede hver uge til Schweiz, hvor han havde fået et job, men intet netværk havde.

“Når jeg fortæller om det, kalder jeg det den ensomme bænk ved floden,” siger Tim Allison og fortsætter:

“Jeg sad der og kendte absolut ingen mennesker. Og jeg havde virkelig ikke lyst til at være den påtrængende og creapy fremmede, der forsøger at finde nogle at hænge ud med, eller at bruge en dating app. Jeg var jo ikke ude efter en date. En platform til bryde isen var det, jeg manglede.”

Og der på kanten af floden opstod ideen til isbryder-platformen Plane. Herfra udviklede konceptet sig, og Tim Allison brugte al sin pendlertid mellem Schweiz og København på at designe app’en og udtænke forretningsplanen.

“Navnet opstod faktisk ved en tilfældighed, da jeg en dag sad på et fly og arbejdede på ideen. En stewardesse bad mig slukke min computer, og tilfældigvis kaldte jeg dokumentet ‘Plane’. Siden udviklede det sig til navnet på vores startup,” smiler Tim Allison.

Ideen med Plane er at skabe en platform, hvor eksempelvis expats kan møde nye mennesker på en afslappet måde. Det er vigtigt for holdet bag Plane, at opbygningen af app’en appelerer til et voksent segment, og derfor har de eksempelvis fravalgt billeder i platformens centrale feed.

“Vi forsøger at omvende den overfladiske selfie-kultur, hvor man swipper nye mennesker væk udelukkende på baggrund af deres udseende. Det er et mere voksent setup, vi gerne vil skabe,” forklarer Tim.

Rygraden af app’en bygger på såkaldte signaler, som brugere deler med hinanden. Signalerne forsvinder efter 24 timer og holder på den måde brugerne “i øjeblikket”. Tim beskriver signalerne som platformens puls eller hjerteslag. Brugerne kan reagere på signaler fra andre og kan derefter deltage i en ‘convo’-chat, der fungerer som et privat én-til-én chatrum.

“Folks liv er blevet mere ‘globaliserede’ end nogensinde før. Der er et udtalt behov for at imødekomme det nye marked. At leve i udlandet var engang en eliteaktivitet, men det er det ikke længere,” afslutter Tim Allison.

Til daglig holder startup virksomheden til på Islands Brygge i kontorfællesskabet Founders House. Den kombinerede erfaring, som Tim Allison og Thomas Baastrup Jacobsen har, hjalp dem til at rejse penge fra en gruppe business angels; Hampus Jakobsson, Noemi Kubiak, og Topp Studios.

Se hvordan Plane virker i denne video.

Skriv et svar