Arkiver

Nyheder

Erfaren robotchef investerer i fynsk startup

Det Odenseanske robot-startup On Robot får en stærk støtte i ryggen i form af Thomas Visti. Han er CEO og medejer af et andet Odense-firma, Mobile Industrial Robots, som udvikler mobile robotter til logistikopgaver. Nu investerer han i On Robot.

On Robot har udviklet en ny robot-griber; en elektrisk tofingret, ”robot-hånd”. Griberen fungerer som en forlængelse af den traditionelle robotarm og tilkobles ved hjælp af et kabel og et USB-stick. Griberen monteres på håndleddet af en samarbejdende robotarm og kan, ifølge On Robot, derfra løse en bred vifte af håndteringsopgaver. Produktet hedder RG2 og On Robot fortæller, at de har fået en overvældende modtagelse på det globale marked siden lanceringen i starten af 2015.

”Markedet har taget overvældende godt imod RG2. Vi solgte 50 procent mere end forventet i 2015. I første halvår af 2015 fokuserede vi på hjemmemarkedet, og i andet halvår tog vi hul på at opbygge international distribution Ved årets udgang havde vi omsat for over en million via 20 forskellige forhandlere i Europa og Asien. I andet kvartal af 2016 etablerer vi os desuden på det amerikanske marked,” fortæller stifter og CEO Bilge Jacob Christiansen om opstarten på robotmarkedet.

Kunderne tæller allerede store virksomheder som Ikea Test Lab, ROCKWOOL og Valeo, hvilket On Robot selv ser som en indikator for deres produkt og dets egenskaber. De mener nemlig, at deres robotarm kan tilbyde nogle fordele, som de eksisterende leverandører ikke nødvendigvis kan.

On Robots ambitioner for i år er en firedobling af omsætningen 2015, ligesom de forventer at udvide antallet af forhandlere med 30 nye i år. Desuden er der nye produktfeatures i pipelinen og nye produktideer på roadmappen.

Ville hellere være sin egen chef

On Robot er startet af stifteren Bilge Jacob Christiansen, CTO Ebbe Overgaard Fuglsang og to andre fuldtidsmedarbejdere. Ideen opstod mens Bilge Jacob Christiansen stadig arbejdede hos Universal Robots, både under og efter uddannelsen. Det gik op for ham, at han egentlig helst ville realisere sin iværksætter-drøm.

”Jeg indså efterhånden, at nu ville jeg hellere bruge 1000 overarbejdstimer på at realisere min egen ide og føre den helt til dørs. Så jeg besluttede mig for at nytænke robot-griberen ved at udvikle en brugervenlig, sikker og fleksibel kvalitetsløsning i et lækkert design,” fortæller Bilge Jacob Christiansen.

Han fandt sammen med Ebbe Overgaard Fuglsang, der som svagstrømsingeniør havde erfaringen med at udvikle og indlejre brugervenlig software til at fungere sammen med hardwaren. Og sammen stablede de On Robot på benene.

Robot-chef er optimistisk

Thomas Visti melder ikke om nogen tvivl i forhold til at investere i den fynske startup. Han har store forventninger til fremtiden for On Robot- båret godt på vej af hans indtryk af teamet.

”On Robots engagement tiltaler mig meget. Jeg kan se gnisten og gejsten i de her mennesker. De har levet på en sten og undværet løn længe. Tidligere har jeg har set Bilge Jacob Christiansen knokle igennem som medarbejder hos Universal Robots, hvor han sideløbende med sin uddannelse påtog sig at sidde og montere verdens første samarbejdende robotter aften efter aften,” fortæller Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots.

”On Robot er en af de robotvirksomheder i Odense, som jeg virkelig tror på kan blive en af de næste større stjerner i den globale robotindustri. For de har et godt, brugervenligt produkt til en overkommelig pris. Markedet for samarbejdende robotter vækster ekstremt i disse år, så vi har endnu kun set begyndelsen. Set over et længere perspektiv kommer der mange flere producenter af ‘cobots’, og derfor bliver der endnu større behov for ‘gribere’ som RG2,” vurderer Thomas Visti.

On Robot er naturligvis glade for den tilføjede kapital og ikke mindst samarbejdspartneren Thomas Visti.

”Thomas Visti er simpelthen vores ønskepartner at få med i ejerkredsen. Allerede før dette har han udvist stort engagement i virksomheden og fungeret som mentor for os. At han nu også vil involvere sig som business angel og bestyrelsesformand, er et drømmescenarie, fordi han tilfører så meget værdifuld viden til On Robot,” udtaler Bilge Jacob Christiansen.

Med det fremhæver han især Thomas Vistis internationale netværk i robotbranchen og fremstillingsindustrien såvel som en solid erfaring med at opbygge en succesfuld, global robotvirksomhed.

Skriv et svar