Arkiver

NyhederPlatformSustainable TechSustainable Tech

Tidligere CTO i Nemlig.com satser på urban farming i Nairobi

Med visionen om at gøre verden til et grønnere sted, bringer Wasoko urban farming på banen. Med deres nystartede pilotprojekt i Nairobi, vil startuppet bevise, at verdens fattigste byer kan blive grønnere med deres produkt.  

Den tidligere CTO i nemlig.com, Troels Plenge, har kastet sig over et nyt og grønt projekt. I december 2015 stiftede han virksomheden Wasoko med en mission om at hjælpe folk, der producerer fødevarer i og nær byerne, med at tjene mere på deres produkter.

Startuppet har en grøn vision, som lyder på, at de ønsker at skabe grønnere byer, hvor fødevarer produceres i og nær byer, i stedet for at blive bragt til byerne fra nær og fjern.

”Hvis vi lykkes med vores vision, kan vi nedbringe klimabelastningen ved vores førevareforbrug markant,” forklarer Troels Plenge.

En peer-to-peer platform mellem forbrugere og producenter
Ideen er at fremme urbane landbrug, så fødevarerne både bliver produceret og konsumeret lokalt.

Produktet er en ‘community-drevet’, peer-to-peer markedsplads, hvor forbrugerne kan bestille deres fødevarer via en app, hvorefter urbane landmænd bekræfter ordrerne via sms. Virksomheden satser på allerede beskæftigede urbane landmænd, primært i verdens fattigste byer.

“Vi målretter i første omgang projektet imod de 800 millioner mennesker, der allerede er beskæftiget med urbant landbrug primært i verdens fattige byer, hvor klimaet tillader urbant landbrug året rundt,” uddyber Troels.

Pilotprojekt i Nairobi
Derfor lancerede virksomheden et pilotprojekt i Nairobi den 1. februar i år, for at bevise om urbant landbrug kan få en stærk position på markedet i Nairobi. Hensigten er derefter at implementere produktet på nye markeder andre steder, og derved gradvist udvikle konceptet.

Allerede nu kan det ses, at pilotprojektet udvikler sig positivt. Den første urbane landmand på platformen fik fem ordrer den første dag, Wasoko lancerede. På nuværende tidspunkt er startuppet ved at ansætte lokale sælgere til at tilmelde flere urbane landmænd til platformen. Troels Plenge forklarer, at de forventer, at der vil kunne købes varer fra 100 forskellige urbane landmænd og små butikker ultimo marts.

Projektet støttes af EU-programmet Climate-KIC, som er en inkubator for projekter, der beskæftiger sig med vores planets klimamæssige udfordringer.

Derudover kører Wasoko et samarbejde med Fuuzo, som er et crowdsourcing-koncept, der skaber forbindelse mellem mennesker, der har brug for at få leveret varer. I forbindelse med dette projekt, vil Fuuzo-platformen blive lanceret i Nairobi, så produkterne kan blive leveret lokalt fra de lokale urban farmere til forbrugerne.

Endnu et samarbejde, som Wasoko har indgået i, er med Hydroponics Kenya. Hydroponics Kenya sørger for, at 45 husholdninger i løbet af 2016 bliver udstyret med hydroponik. Disse hjem vil dermed sælge deres hjemmeproducerede fødevarer gennem Wasoko.

Et multinationalt team
Wasoko har sit hovedsæde i lokalerne af KPH’s kontofællesskab på Enghavevej i København, men de har også et kontor i Nairobi, hvor der sidder en enkelt medarbejder indtil videre, som skal stå for lokal rekruttering til Nairobikontoret.

Teamet består i dag af seks medarbejdere, hvoraf fire er på fuldtid. Af de seks er der repræsenteret fem forskellige nationaliteter med forskellige baggrunde, og de er bosiddende i henholdsvis Danmark, Ukraine og Kenya.

Fælles for hele teamet er, at de brænder for visionen, hvilket Troels udtrykker, hjælper med at holde et stort engagement i teamet.

1 kommentar

Skriv et svar