Arkiver

BusinessHardwareNyheder

DTU-startup får 7 millioner i kapitalindsprøjtning

Cleantech-startuppet Fluidan, som er udviklet på Dansk Teknisk Universitet og har deltaget i Danish Tech Challenge fik i efteråret tildelt omkring en halv million kroner fra Innovationsfonden. Nu afslører startuppet en noget større investering.

Investeringen kommer fra et konsortium bestående af Syddansk Teknologisk Innovation, Christian Nielsens Fond og en række private investorer. Til sammen skyder de nu 7 millioner kroner i startuppet. Pengene skal bruges til at afprøve og fintune produktet på en række virksomheder. Blandt andre danske Coloplast, hvor Rheostream-teknologien skal bruges til at teste en trykfølsom lim.

Fluidan har udviklet en teknologi, Rheostream, som kan måle en væskes flydeegenskaber automatisk under produktionen af eksempelvis, mælk, shampoo eller maling. Den process er 100 gange hurtigere end den eksisterende, som kræver laboratorieundersøgelse, for at fastslå en væskes kvaliteter. Variationer i en væskes flydeegenskaber, fører i dag til store udsving i kvaliteten af flydende produkter, og medfører store spild.

”Vi er naturligvis særdeles glade for denne kapitalindsprøjtning, som betyder, at vi kan videreudvikle RheoStream-teknologien og implementere den i produktionsvirksomheder, hvor teknologien kan føre til store besparelser ved at reducere spild og kvalitetsvariationer. Denne kapitalindsprøjtning er et væsentligt skridt på vejen og en bekræftelse af, at vores teknologi vil levere en betydelig værdi til industrien” siger Anders L. Østergård, administrerende direktør i Fluidan.

Fluidan var tidligere på året blandt finalisterne i Danish Tech Challenge, men måtte dog se sig slået af Medtech-startuppet Medtrace.

2 kommentarer

Skriv et svar