Arkiver

NyhederPlatform

Uber fik offentlig støtte til at etablere sig i Danmark

Trendsonline, Uber, Offentlig

Da den omdiskuterede transport-tjeneste Uber gjorde sit indtog i Danmark i 2014, var det med offentlig hjælp fra fonden Copenhagen Capacity og en af Udenrigsministeriets afdelinger, Invest in Denmark.

Udenrigsministeriet har en afdeling, Invest in Denmark, der har til formål at tiltrække investorer og udenlandske virksomheder til Danmark. Og da Uber ville ind på det danske marked, fik de hjælp hertil af netop Invest in Denmark, skriver Avisen.dk. Copenhagen Capacity – en offentlig, regional fond der arbejder for at tiltrække arbejdspladser og investeringer til hovedstadsområdet – støttede også Uber i deres opstart i Danmark.

“Helt konkret hjælper vi virksomheder som Uber med at finde ud af, hvordan danske skatteforhold er, hvem man skal kontakte, hvis man vil samarbejde med universiteter, hvor man går hen, hvis man skal registerere en virksomhed i Danmark, hvor man kan finde talentet, og hvad det er for styrkepositioner, vi har i Danmark,” udtaler direktør for Copenhagen Capacity, Claus Lønborg, til Avisen.dk og pointerer samtidig, at det er en service, som de tilbyder alle udenlandske virksomheder:

“Vi er helt upolitiske i vores tilgang til, hvem vi arbejder sammen med. Vi forsøger at give alle et så godt grundlag som muligt for at beslutte, om man vil etablere sig i Danmark.”

Invest in Denmark understreger også, at den service, de tilbyder samme service og rådgivning til alle udenlandske virksomheder, der ønsker at etablere sig i Danmark.

“Invest in Denmark er sat i verden for at hjælpe med at tiltrække udenlandske virksomheder til Danmark. Vi yder rådgivning på lige vilkår til alle udenlandske virksomheder, som henvender sig med et seriøst ønske om at investere i Danmark,” udtaler direktør for Invest in Denmark, Dorte Bech Vizard, til Avisen.dk.

Læs også: Ny LO-Formand: Uber er en piratvirksomhed

 

Skriv et svar