IoTNyhederSoftware

Industrien samles til IoT-konference i Barcelona

En af verdens største IoT-konferencer, ”IoT solutions world congress” afholdes den 25.-27. oktober 2016 i Barcelona. Programmet er ved at blive fastlagt. Fokus er på industrien, praktiske eksempler samt diskussion af fremtidens IoT. 

IoT i praksis og hvordan store virksomheder implementerer og benytter sig af IoT i hverdagen på nuværende tidspunkt, er grundlaget for de såkaldte ”testbeds”, som vises på “IoT solutions world congress” 2016 i Barcelona til oktober.

En af virksomhederne, der står bag en testbed er Bosch. Virksomheden vil på messen demonstrere, hvordan de bruger IoT i produktionen til at måle tryk og belastning af produkter og materiel. Bosch bruger også fingeraftryk fra medarbejderne, så man sikrer sig, at det er en person med den rette uddannelse, erfaring og profil, der betjener maskinerne.

Formålet er at optimere brugen af ressourcer og reducere omkostninger i overvågningen af relevante procesdata.

”Der kommer en stor zone for testbeds, og fokus bliver meget teknisk. Der kommer også bud på connected-cars,” siger Jannik Van Boxtel, PR og marketingansvarlig for IoT Solutions World Congress og FIRA Barcelona, hvor konferencen afholdes.

Programmet for testbeds bliver offentliggjort i maj/juni.

Viden og visioner

”IoT solutions world congress” samler op til 8.000 interessenter fra hele verden, der mødes for at dele viden, visioner og forklare, hvordan Internet of Things påvirker mange brancher såsom produktion, landbrug, healthcare, energi og forsyning, transport og logistik og Telecom. Der er fokus på innovation, teknologi og forskning samt udvikling inden for IoT.

”Det primære formål er at CIO’s og CEO’s inden for samme branche kan lære af hinandens visioner og brug af IoT,” siger Jannik Van Boxtel.

Program i maj

Lige nu sidder en komite og beslutter, hvilke indslag, der skal være på konferencen. Komiteen består af repræsentanter fra blandt andre Fujitsu, Vodafone, RedHat, Pega og Chevron.

Det er muligt for danske virksomheder at skrive ideer til komiteen, men det kræver store virksomheder for at løfte opgaven. Jannik Van Boxtel mener sagtens, at iværksættere og mindre virksomheder kan drage nytte af at deltage i konference for at få kontakter.

”En ung mand eller kvinde fra en startup virksomhed kan også lære af, hvad de store virksomheder får ud af IoT lige nu, og hvilke ambitioner, der er på sigt. Desuden er konferencen glimrende til at få ideer til, hvad virksomhederne mangler, og hvad de endnu ikke har tænkt på kan lade sig gøre,” siger Jannik Van Boxtel, der er dansker og dermed kender til Danmarks position inden for udvikling af IoT:

”I øjeblikket er det lande som Tyskland og England, der er længst fremme i brugen af og udviklingen inden for IoT. Indien er også stærke med virksomheder som Tech Mahindra og Tata. Skandinavien er da også godt med, men i meget mindre skala.”

Konferencen sponsoreres af Cisco, SAP, Deloitte og Accenture og Microsoft.

Trendsonline.dk har fået mulighed for at tilbyde læserne en rabat på 300 euro for deltagelse i konferencens 2 dage med adgang til blandt andet testbeds og udstilling, så deltagelse koster 695 euro frem for 995 euro.

Interesserede kan bruge koden: 92AC965E på linket her.