Arkiver

EventsNyhederSoftware

Jetpacks, astroideforsvar og raketter: NASA-hackathon kommer til Danmark

For første gang kommer NASAs årlige event, NASA-hackathon Space Apps Challenge til Danmark. Konkurrencen er åben for 200 deltagere og vil blive afholdt på IT Universitetet i København.

Har du uudlevede astronautdrømme i maven, er du vild med droner eller har du den idé, der kan hjælpe os med at kortlægge forandringerne i både temperatur og forurening, der sker her på jorden, så er der godt nyt. For første gang nogensinde bliver den årlige NASA-hackathon Space Apps Challenge afholdt på dansk jord.

Space Apps Challenge er NASAs årlige innovationskonkurrence, hvor NASA inviterer videnskabsfolk, iværksættere, softwareudviklere, designere og innovatører til at udvikle løsninger til en række udfordringer med rødder i den virkelige verden – både på jorden og i verdensrummet. I år for første gang på dansk jord, hvor IT-Universitetet i København sætter rammerne for konkurrencen.

NASA-hackathon kan øge interessen for rummet

“Forhåbentlig vil hackathonet øge den generelle interesse for rumudforskning på forskellige måder, hvilket også er i tråd med den nationale agenda og prioriteter i øjeblikket,” siger Vasiliki Baka adjunkt på IT-Universitetet og som sammen med en gruppe frivillige stabler arrangementet på benene.

Der er som sådan ikke tale om et samarbejde mellem ITU og NASA, men Vasilika Baka understreger, at ITU er heldige at have æren af være vært for den første danske udgave af konkurrencen.

“Vigtigst er det, at ITU åbner dørerne for talentfulde mennesker, der vil samarbejde om at løse virkelige udfordringer,” siger hun.

 • – Space App Challenge er gratis at deltage i
  – Konkurrencen løber fra den 22. april – 24. april 2016
  – Der er plads til 200 deltagere, og du kan tilmelde dig her
  – Alle kan deltage, men er du under 13 år, må du få en værge til at registrere dig
  – Bootcampen 22. april er kun for deltagere i Space Apps Challenge, men du skal registrere dig separat til de to events.
  – Du kan registrere dig her
  – Konkurrencen bliver afholdt på IT-Universitetet i København

Jetpacks, raketter og bæredygtige løsninger

I år kan deltagerne vælge mellem 26 forskellige opgaver med varierende sværhedsgrader inden for kategorierne Teknologi, Aeronautik, Rumstation, Solsystemet, Jorden og Rejsen til Mars.

Hver kategori har fået et hashtag, der skal gøre det muligt at forbinde ideerne med problemløserne. Og hvad ville du ikke sige til at designe en jetpack, der kan køre på brændstof fundet på Mars, udvikle motionsmetoder til astronauter på den Internationale Rumstation, bygge en raket til Kennedy Space Center eller bruge sociale medier til at dele NASAs data med dit nærområde eller hele verden for at kommunikere om forandringer her på vores planet?

Løsningerne bliver vurderet af et dommerpanel, som er sammensat af eksperter inden for rumforksning, teknologi, dataanalyse og design. Desuden vil en repræsentant fra Styrelsen for Forskning og Innovation være med i juryen.

Konkurrencen har plads til 200 deltagere og sparkes i gang fredag den 22. april med en bootcamp, hvor alle deltagerne kan høre inspirerende oplæg, kaste sig over workshops og måske finde en samarbejdspartner til weekendens konkurrence.

Mere end halvdelen af pladserne er ifølge Vasiliki Baka allerede optaget. Du kan registrere dig her.

1 kommentar

 • Hvorfor København???

  Jeg har en genial ide til et selvforsynende rumskib drevet af strøm, men jeg kommer desværre ikke helevejen til København bare for at vinde en rum konkurrence
  Det er helt sindssygt at bruge flydende brændstof?!? (Alt for mange begrænsninger+der er mulighed for at det sprænger i luften)

Skriv et svar