Arkiver

EventsNyheder

Unge strømmer til fra hele verden for at blive kaospiloter

Der er gang i kreativiteten i Aarhus i denne uge. Kaospiloterne holder nemlig deres årlige optagelses-workshop i denne uge og unge innovative mennesker er rejst hertil fra hele verden for at være med.

Kaospiloterne blev grundlagt for 25 år siden og er en kreativ uddannelsesinstitution med fokus på iværksætteri og lederskab. Det hele foregår i Filmbyen 2 på Aarhus Havn.

Og uddannelsen er populær, i hvert fald hvis man ser på listen over ansøgere. De kommer nemlig fra hele verden for at deltage i workshoppen for at blive optaget på uddannelsen. 14 forskellige lande er repræsenteret, blandt andre Japan, Australien, Frankrig og Sydafrika. Konkurrencen er nemlig hård. 72 deltagere er blevet inviteret til at deltage, men det nye hold kommer kun til at tælle 35, så der er ufravigeligt nogle, der bliver skuffet.

Kasper Arentoft, underviser på Kaospiloterne, åbnede workshoppen i går med en præsentation og kunne sagtens mærke nervøsiteten og spændingen fra de unge deltagere, fortæller han.

– ”Formålet med workshoppen er at give os et billede af, hvem ansøgerne er, udover det som de kan formidle i deres skriftlige ansøgning. Men det er i lige så høj grad en mulighed for, at ansøgerne kan se, om studiet er det rette for dem,” forklarer han. Han gør også opmærksom på, at der generelt arbejdes på at skabe rammer, der skal afhjælpe en del af nervøsiteten, så de unge for alvor kan vise, hvad de har at byde på.

Allerede på workshoppen kastes de nemlig ud i at arbejde med reelle cases fra lokalsamfundet. I år skal de eksempelvist arbejde med en kundeopgave for Aarhus Kulturhovedstad 2017 og DGI.  Deltagerne bliver delt ud i hold og så går de næste par dage med at finde på en kreativ løsning til opgaven. Dette er for at ruste de heldige til selve uddannelsen, som arbejder med konkrete opgaver fra den virkelige verden.

”De studerende på Kaospiloterne arbejder altid med projekter og kunder i den virkelige verden, derfor præsenterer vi ansøgerne for det med det samme. Allerede med optagelses-workshoppen vil vi gerne skabe en positiv forskel,” siger Kasper Arentoft.

Undervejs i workshoppen er både medarbejderne og de nuværende førsteårsstuderende til stede for at observere aspiranterne. En af dem er Birna Ketilsdóttir Schram, som selv var igennem nåleøjet sidste år. Hun husker workshoppen som en god indgangsvinkel til studiet, fortæller hun.

”Det er noget af det vildeste, jeg har oplevet. Men det er også en rigtig god måde at vise, hvem du er,” lyder det fra den spirende kaospilot.

Skriv et svar