Arkiver

Content PartnereNyhederSustainable TechUngt Tech

Deltag i ClimateLaunchpad – verdens største Cleantech konkurrence

Climate Launchpad Cleantech Konkurrence Trendsonline

Har du en grøn forretningsidé og mod på at kickstarte din startup virksomhed med hjælp fra erfarne mennesker fra Climate-KIC? Så læs med her og se, hvordan du kan deltage i verdens største Cleantech konkurrence, ClimateLaunchpad.

For grønne startup virksomheder kan deltagelse i ClimateLaunchpad være en billet til europæisk og global succes. Det kræver en grøn forretningsidé og naturligvis modet til at kaste sig ud i et iværksættereventyr. Ideerne kan spænde vidt – fra nyskabelser inden for vedvarende energi, bæredygtige tiltag i forskellige fødekæder, projekter der øger den urbane mobilitet eller eksempelvis nye måder at håndtere klimaforandringer på.

ClimateLaunchpad 2016 er åben for deltagere fra en lang række europæiske lande; Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Grækenland, Ungarn, Irland, Israel, Italien, Letland, Litauen, Malta, Moldova, Holland, Norge, Polen, Rumænien, Spanien , Sverige, Schweiz, Tyrkiet, Skotland og Storbrittanien. Der er forskellige nationale tilmeldingsfrister. For danske deltagere er tilmeldingsfristen 3. maj 2016.

Her kan du se en video om Cleantech konkurrencen.

Deltagelse i ClimateLaunchpad kræver…

Selv meget earlystage startups kan deltage i Cleantech konkurrencen – alle grønne ideer er velkomne. Nationale juryer udvælger de bedste forslag i hvert deltagende land, og finalisterne deltager herefter i et forløb tilrettelagt af Climate-KIC.

Climate-KIC arbejder for at skabe sammenhæng mellem private, offentlige og akademiske initiativer på klimaområdet. Målet er at opnå løsninger på miljømæssige udfordringer gennem samarbejde på tværs – mens grønne startups hjælpes i gang.

Hvis dit startup bliver udtaget til ClimateLaunchpad skal I gennem følgende program:
Trin 1: Boot Camp
Climate Launchpad skydes i gang med et 2-dages Boot Camp, hvor deltagerne skal lære at kickstarte deres startup virksomheder.
Trin 2: Intensiv coaching og nationale finaler
Den indledende Boot Camp bliver fulgt op af en periode med intensiv coaching. Her vil deltagerne perfektionere deres pitch, value proposition og forretningsmodel. Holdet bag ClimateLaunchpad hjælper med at få deltagerne klar til den nationale finale, hvor deltagerne skal pitche foran en national jury. De deltagere, der kommer i den nationale top 3 i hvert land, deltager i den europæiske finale d. 7.-8. oktober i Tallin, Estland.
Trin 3: Europæisk finale i Estland d. 7. og 8. oktober
Alle deltagere skal pitche deres idé foran et review board fra Climate-KIC’s Acceleratorprogram. De startups, der imponerer review boardet mest, får mulighed for at blive en del af Acceleratorprogrammet, hvor der efterfølgende er mulighed for at få op til 745.000 kroner i funding.

Vinderen af ClimateLaunchpads europæiske finale modtager 75.000 kroner, andenpladsen udløser 35.000 kroner, og tredjepladsen kan tage 20.000 kroner med hjem.

Deltagerkrav for startups og iværksættere:

  • Dit startup skal være mindre end et år gammel
  • Den må ingen betydelige indtægter have
  • Din virksomhed må ikke have fået mere end 1,5 millioner kroner i investeringer
  • Startuppet må endnu ikke have solgt produkter, løsninger eller prototyper på kommercielle vilkår

Tilmeld dig og dit grønne startup her.

Læs også: Climate-KIC åbner døren for bæredygtige startups

Skriv et svar