Arkiver

IværksætterprisenNyhederSustainable Tech

3R Kontor gør bæredygtighed til en god forretning

For nyligt løftede Business Region Aarhus’ iværksætterprisen sløret for årets finalister. Blandt finalisterne i kategorien Den Kreative Pris finder vi virksomheden 3R Kontor.

Børnebøger, lokale lækkerier og genbrugsmøbler til kontoret. Kreativiteten er stor i det Østjyske og det afspejler sig i årets finalister til Business Region Aarhus’ Iværksætterprisen. Den første finalist er Min Bedste Bog, som udvikler og producerer personlige børnebøger til børn i alderen 0-10 år. Bøgerne bestilles online og bliver personliggjort og dedikeret til det enkelte barn. Alle bøger er skrevet af professionelle forfattere og illustreret af dygtige illustratorer.

Anden finalist er Landmad.dk en franchise-købmandskæde med integreret cafe & web, hvor temaet er danske, lokalt producerede fødevarer af høj kvalitet. Konceptet er drevet af et stort IT-styringssystem, der giver bønderne og de mindre producenter en salgsplatform i form af detailbutikker, cafeer, webshops samt foodservice salg.

Læs mere om Landmad: Landmad.dk: Det Er Ikke Nok At Være En Webshop

Og så er der den tredje finalist i kategorien. 3R Kontor hjælper virksomheder med bæredygtig afskaffelse af brugte kontormøbler. Når leverandørerne, som eksempelvis er Microsoft, ISS, BESTSELLER og lignende skal flytte, ønsker de ofte at købe nye kontormøbler. Det betyder, at 100 – 800 fysiske arbejdspladser bliver til overs.

Omkostningerne ved tømning af et kontorlandskab er typisk høj, og virksomhederne har ikke plads til at opbevare de gamle møbler. De har heller ikke afsætningskanaler til at sælge møblerne, og velgørende organisationer har ikke plads til at tage så mange møbler ind på én gang.

“Derfor er det attraktivt for dem at handle med os. Vi fjerner de gamle møbler uden omkostninger for dem, og vi tilbyder dem, som de eneste i Danmark, at profilere sig på at være miljøvenlige og socialt ansvarlige igennem os,” forklarer Steffen Max Høgh, der er direktør og partner i virksomheden.

1 møbel – 3 liv

3R Kontor blev etableret i juni 2014 og har netop afsluttet sit første regnskabsår med et overskud på 587.000 kroner.

“Vores forretningsmodel bygger på ”3 x Genanvendelse”. Det vil sige, at vi videresælger brugte kontormøbler. Vi donerer brugte kontormøbler væk og vi genanvender materialer fra brugte kontormøbler,” forklarer Steffen Max Høgh.

Lidt mere  detaljeret betyder det, at de kontormøbler, der er i så god stand, at de kan sælges videre, sælges til det offentlige, mindre virksomheder og startups.

“Det drejer sig især om hæve-sænke-borde, kontorstole og designmøbler. Det er her vi tjener vores penge,” siger Steffen Max Høgh.

Andre kontormøbler er for slidte til gensalg og derfor bliver de doneret væk.

“Vi donerer også ting, der ikke passer ind i vores forretningsmodel, som for eksempel planter, kaffekander, reoler, billige kontorstole, konferencemøbler og lignende væk.”

Den sidste kategori er møbler, som 3R Kontor ikke ønsker at sælge eller donere væk. De bliver miljøansvarligt nedbrudt.

“Det drejer sig typisk om møbler, der er beskadigede. Vi sorterer møblerne i stål og jern, træ og plastik samt ledninger.”

Adskiller sig på bæredygtigheden

3R Kontor er ikke de første, der har fået ideen af sælge billige kontormøbler til prisbevidste kunder. Virksomheden adskiller sig dog fra konkurrenterne ved at fokusere på at genbruge kvalitets- og designmøbler og ved at have stort fokus på bæredygtighed.

“Den store forskel er bæredygtighed! Vi er en grøn virksomhed, der minimerer overflødig produktion ved at istandsætte og genanvende brugte kvalitetsmøbler,” understreger Steffen Max Høgh.

Og det ser da også ud til, at 3R Kontor har formået at sælge deres budskab. De har nemlig allerede interesserede købere, som er klar til at overtage virksomhedens aktivitetet. Indtil videre har de dog kun afstået en del af virksomheden til Holmris Designbrokers, som til gengæld har bistået med deres erfaring, netværk og professionalisme.

Udover investeringen fra Holmris Designbrokers har Anders Grønborg fra Lasertryk bistået virksomheden med hjælp og sparring.

Med finalepladsen håber Steffen Max Høgh at hente eksponering til virksomheden og så krydser han fingre for at vinde et mentorforløb med Anders Juel fra reklamebureauet Superego.

“Vi er meget stolte af nomineringen! Det er et dejligt klap på skulderen at være nomineret. Alle dommerne er super kvalificerede, men netop Anders Juel har nogle kompetencer inden for branding, som vi meget gerne vil lære noget af,” forklarer Steffen Max Høgh.

Vinderne af Iværksætterprisen 2016 kåres til Iværk&Vækst-messen den 27. april i BioNutria Park i Randers. Billetter er gratis og kan bookes Via Dette Link.

Skriv et svar