Arkiver

EventsNyheder

DI markerer startupvenlig linje med stort awardshow

Industriens Hus er vært for den danske finale i Nordic Startup Awards, som vil skabe fokus på det nordiske startup-miljø. DI er begejstrede for samarbejdet og benytter lejligheden til et opråb for bedre forhold for startups.

Ved Nordens største awardshow for startups den 3. maj i Industriens Hus hylder Nordic Startup Awards de største stjerneskud på den danske startup-scene. Det handler dog om mere end fest og farver, mener manden bag.

“Norden konkurrerer med tech-hubs som Silicon Valley, og vores succeshistorier skal eksponeres. Den nordiske model skal ikke være ligesom den amerikanske, for vi gør tingene anderledes, og det er en stor hjælp, at organisationer som DI hjælper til,” siger Kim Balle, CEO i Nordic Startup Awards.

DI håber at være med til at give startups større fokus ved at huse showet.

“DI er ikke kun for veletablerede virksomheder, og Nordic Startup Awards er med til at sætte fokus på Danmarks kommende erhvervssucceser. Selv i et lille land kan ideer blive til globale succeser. Det øger opmærksomheden om Danmark, og gør det lettere at tiltrække talenter og investorer,” siger Adam Lebech, branchedirektør for DI Digital.

Brug for bedre forhold for startups i Danmark

Startups har brug for et bæredygtigt økosystem, og politikere bør forbedre forholdene for iværksættere, mener Adam Lebech:

“Vi skal optimere forholdene for nye virksomheder med vækstpotentiale. Det handler blandt andet om beskatningen af investeringer, at flere vælger it- og elektronikuddannelser, og at det bliver lettere at sælge til den offentlige sektor,” siger han.

Nordic Startup Awards Danmark afholdes d. 3. maj i Industriens Hus i samarbejde med DI og foreningen WeLoveStartups. Vinderne går videre til den nordiske finale den 31. maj i den islandske hovedstad, Reykjavik. Her dyster de mod vinderne fra Norge, Sverige, Finland og Island om at blive Startup of the Year, Founder of the Year og Best Newcomer. Der uddeles i alt 14 priser. Billetter til eventet er gratis for startups og kan reserveres via dette link.

Skriv et svar