Arkiver

Nyheder

Nordic Startup Awards Denmark: Få stemningen

Dansk Industri lagde hus til den danske finale i Nordic Startup Awards – et awardshow med global rækkevidde, der er med til at gøre Danmark til knudepunkt for tech-startups verden over.

Den danske finale i Nordic Startup Awards løb af stablen tirsdag aften i Industriens Hus i samarbejde med DI og organisationen WeLoveStartups. Awardshowet, der i år afholdes for fjerde gang, er blevet så populært, at konceptet på få år er blevet et globalt fænomen, der involverer 50.000 personer – heriblandt organisationer som Microsoft, Amazon, Facebook, Google, FN, Europa-Kommissionen samt et væld af startup-enklaver.

Awards-showet er ifølge medstifteren med til at brande Danmark og Norden som et af de bedste steder i verden at være tech-startup i.

“Interessen har været enorm, og konceptet har nu bredt sig til Sydøstasien, Indien og Centraleuropa. Det hele er startet og styret fra Danmark, hvilket er med til at brande Norden som et alternativ til Silicon Valley og tiltrække endnu flere af de talenter, som startup-branchen sukker efter,” siger Kim Balle, CEO for Nordic Startup Awards.

NSA-AWARD-001
Stifter og CEO for WeLoveStartups og medarrangør af Nordic Startup Awards Denmark, Jakob Rosenberg Breddam byder velkommen
Trendsonline Nordic Startup Awards
Medstifter og CEO for Nordic- og Global Startup Awards, Kim Balle og aftenens vært, Tina Søndergaard Thorsen.

Erhvervs- & Vækstminister, Troels Lund Poulsen bifalder projektet, og overrakte prisen for årets startup:

“Selv de største danske virksomheder har været små engang, og det er vigtigt, at vi støtter op om startup-miljøet, så iværksætternes gode idéer får de bedste muligheder for at blive til flyvefærdige virksomheder, og måske en dag fremtidens danske industrigiganter,” siger ministeren.

NSA-AWARD-018
Ideanote løb både med prisen som Best Newcomer og den eftertragtede Peoples Choice Award. Derudover fik de æren af at overrække prisen til Best Investment Company, Northcap
NSA-AWARD-045
Statuppet Tiny Rebels løb med prisen for Best Bootstrapped
NSA-AWARD-063
Projektleder i Studentervæksthus Aarhus og Viceborgmester i Aarhus, Anne Nygaard overrakte prisen for Best Social Tech Startup
NSA-AWARD-084
Theis Søndergaard vandt prisen for Startup Founder of the Year og valgte at dele æren med sin kone Marie Bach Nielsen
NSA-AWARD-088
Tommy Ahlers vandt Best Business Angel og fik overrakt prisen af radiovært på programmet De Seks Hatte, Anders Kanberg
NSA-AWARD-095
Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen overrakte aftenens sidste pris for Startup of the Year. Vinderne blev Realm.io

Dansk Industri håber at være med til at give startups større fokus ved at huse showet.

“DI er ikke kun for veletablerede virksomheder, og Nordic Startup Awards er med til at sætte fokus på Danmarks kommende erhvervssucceser. Selv i et lille land kan ideer blive til globale succeser. Det øger opmærksomheden om Danmark, og gør det lettere at tiltrække talenter og investorer,” siger Adam Lebech, branchedirektør for DI Digital.

Succeserne skal inspirere

WeLoveStartups er den danske landepartner i Nordic Startup Awards, og arbejder for at skabe bedre forhold for startups, ved at støtte i de tidlige stadier med opstartskapital, mentorer og netværk.

“Vi skal huske at hylde landets succeser, så de kan være til inspiration for de mange talenter, der er i iværksætteriet. Flere af de startups, som vi har hjulpet, er efterfølgende endt i Nordic Startup Awards, så at være landepartner i awards-showet, er helt oplagt,” siger Jakob Breddam, der er direktør i WeLoveStartups.

NSA-PHOTOWALL-031
Medstifter og CEO for Nordic Startup Awards, Kim Balle, Alexander Severinsen Ulrich, konsulent i DI og Jurymedlem Toke Kruse
NSA-PHOTOWALL-038
Vinderne af Best Social Tech Startup, Reshopper
NSA-SOCIAL-013
Alle gæster havde mulighed for at få taget det notoriske team-foto
NSA-SOCIAL-015
Nordic Startup Awards er en chance for at komme ud af kælderen og smage noget andet end havregryn og spaghetti med ketchup
NSA-SOCIAL-023
Prisen for Best Exponential Startup gik til Clearhaus
NSA-SOCIAL-035
Founders House var nominerede som Best Coworking Space, men måtte dog se sig slået af Rainmaking Loft
NSA-VIP-006
Northcap vandt prisen for Best Investment Company

De danske vindere dyster mod vinderne fra Island, Sverige, Norge og Finland i den nordiske finale i Reykjavik den 31. maj. Her dyster de om i alt 14 priser.

Skriv et svar