Arkiver

Kategorier

BusinessNyhederPlatformVenturekapital

Mofibo solgt til svensk konkurrent for 100 millioner kroner

Svenske Storytel har købt Mofibo for 100 millioner og står nu som en stærk spiller på markedet for online bogtjenester. Med opkøbet får Mofibos svenske konkurrent en teknologiplatform i verdensklasse.

Mofibo opstod på grund af en kærlighed til bøger og en mangel på lignende bogtjenester i Danmark. Mofibo har i Danmark mere end 100.000 brugere, og de har samarbejdsaftaler med forlag over hele verden og med teleselskaber som TDC, 3 og Morten Strunges eget nystiftede teleselskab Plenti.

Iværksætteri er ikke et nyt felt for CEO i Mofibo, Morten Strunge, der tilbage i 2011 solgte teleselskabet Onfone til TDC. Nu slår han til igen med salget af Mofibo, der indbringer ham et trecifret millionbeløb. Ulla Brockenhuus-Schack, Managing partner i SEED Capital, ser også opkøbet som en stor styrkelse af Storytel, der nu kan kalde sig den førende streamingtjeneste for bøger i Sverige, Norge, Danmark og Holland.

Ulla Brockenhuus-Schack har samarbejdet med Morten Strunge, da SEED Capital allerede tidligt investerede i Mofibo,  og hun tror ikke, at det er det sidste, vi hører til Morten Strunge.

”Det har været fantastisk at arbejde sammen med Morten. Han har en særlig evne, når det kommer til eksekvering. Det er lykkes Morten at opbygge en tech-virksomhed i en traditionel tænkende forlagsbranche til stor glæde for læsere – og selvfølgelig også for os som investorer. Storytel får med dette opkøb en velsmurt teknologiplatform samt et team i særklasse.”

Flere serieiværksættere

Nye opfindelser og alternative løsninger på problemer har de seneste år set dagens lys i Danmark. Iværksætteri og innovation er blevet sat på dagsordenen flere steder, og resultaterne viser sig nu, da flere bliver serieiværksættere.

”Vi ser flere og flere såkaldte serie-iværksættere, hvilket er et utroligt positivt tegn på, at iværksættermiljøet i Danmark er mere modent. Serie-iværksættere kaster sig ud i nye eventyr og bidrager til økosystemet. Jeg tvivler meget på, at Morten er færdig her,” slår Ulla Brockenhuus-Schack fast.

Morten Strunge giver dog ikke helt slip på Mofibo, da han fortsætter i topledelsen og fremadrettet vil have ansvaret for Mofibo i Danmark og Holland.