Arkiver

BusinessEventsNyhederVenturekapital

Business angels konference: “Danske startups tænker for lokalt”

Selvom teknikken til tider drillede, så var humøret højt og de fremmødte forretningsengle fik en dag i netværkets tegn, hvor der både var en lille opsang men også ros med på vejen.

Selvom kalenderen sagde d. 26. maj, så var det ikke solen, der dominerede himlen torsdag morgen. Men det arkitektoniske SDU Cortex Lab viste sig fra sin bedste side, da det dannede rammen om en dag i danske business angels’ tegn. Sidste år var der 120 deltager – i år var deltagertallet øget til 180, så der var fyldt i den store foyer. Og dagens konferencier, Capnovas Otto Bjerg Hausgaard, ledte med stor entusiasme gæsterne gennem dagens program.

Investerer i et stærkt team

En af hovedtalerne til arrangementet var Lars Seier Christensen, der i sine unge dage bevægede sig rundt i det danske iværksættermiljø. I dag har han fundet fodfæste i rollen som CEO for hans egen forretning: Saxo Bank, der allerede tidligt blev en international succes. Hans opråb til de danske startups lød på at få noget praktisk erfaring inden man med sin banebrydende ide ønsker at revolutionere det! Derudover fortalte han om de overvejelser, han gør sig, inden han investerer penge i startups igennem hans egen private investeringsfond Seier Capital. Teamet er for Lars Seier Christensen det helt essentielle. Hvis ikke teamet er sat rigtigt sammen og er passionerede om det, de laver, så er der en minimal chance for, at ideen får succes.

Det er også et af rådene fra Shomit Ghose, der var kommet hele vejen fra Silicon Valley for at holde oplæg. Serieiværksætteren mener, at vi i Danmark har gode muligheder for at skabe succeser, fordi vi både har et godt uddannelsessystem og masser af entusiastiske folk, men også gode muligheder for at få råd og vejledning under hele forløbet. Dog kommer han med et godt råd til de danske iværksættere: ”I skal tænke mere internationalt og turde satse med jeres produkter, for løsningerne I Danmark er mindst ligeså gode som alle andre steder i verden, I tænker bare for lokalt”.

Pitch og “forhandling”

Efter den velmenende opsang var det tid til en af de mest benyttede discipliner i startup-kredse, da 10 danske startups fik muligheden for at pitche deres spirende ideer for de tilstedeværende business engle. Og udvalget var stort – alt fra miljøvenlige blyanter, der kan plantes efter endt brug til en platform, der samler alle informationer om til dit kørselsregnskab, blev præsenteret fra scenen.

6 udvalgte virksomheder fik yderligere tid til at overbevise investorerne om, at deres ide var den helt rigtige. Af to omgange blev lokaler lavet til forhandlingsrum, hvor hver virksomhed havde tre kvarter til at sælge deres løsning og svare på spørgsmål fra de investorer, der var til stede. Forhåbentlig førte det til større chancer for at få investeringer i hus i løbet af 2016.

Mange gæster på scenen og en enkelt videohilsen

Før disse indslag var Jesper Jarlbæk fra Danish Business Angels den første, der indtog scenen. Indledningsvis fortalte han om hvordan englene i netværket har forskellige initiativer på tegnebrættet med det fælles formål at fremme mulighederne for de danske iværksættere og startups. Dernæst havde han æren af at fremlægge resultatet af Danmarks største survey om business angel aktivitet i 2016. Og det ser ikke så skidt ud endda – det går langsomt, men sikkert fremad og den danske iværksætterscene er stadig præget af stor aktivitet.

Også Odenses Borgmester Anker Boye kiggede forbi og fortalte om de forskellige tiltag i Odense Kommune. Robotteknologien lever i bedste velgående, og især den flyvende robotteknologi ser ud til for alvor at have fået vinger og plads til store vingetag i den fynske by. På trods af den positive udvikling påpegede Anker Boye at den finansielle krise stadig påvirker Danmark, men han mener, at vi skal rejse os ved og leve af de nye virksomheder forklarede han entusiastisk fra scenen. Derfor var han også glad for at se så mange fremmødte, der skal hjælpe de danske startups på vej. Traditionen tro var der også en videohilsen fra den danske skatteminister Karsten Lauritzen, der havde rosende ord og positive opfordringer med til de danske forretningsengle.

Dagen, som var arrangeret af københavnske Keystones, blev sluttet af med en lækker grillbuffet. En god afslutning på en dag fyldt med netværk, videndeling og et sneakpeak på fremtidens løsninger.

Skriv et svar