Arkiver

NyhederSoftware

Til krig mod Victoria Milan: Startup vil redde parforholdet

Skilsmisseraten i Danmark er tårnhøj, og næsten halvdelen af de danske ægteskaber ender i dag med skilsmisse. Det er der flere forklaringer på, men en vestjysk iværksætter har tænkt sig at gøre noget ved det høje tal.

I dagens Danmark er der fart over feltet for mange. En uddannelse skal i hus, derefter skal der skabes en god karriere. Vi bliver konstant mindet om, hvor vigtigt det er, at vi skal leve sundt, spise det rigtige og gerne dyrke rigeligt med motion. Udover alt dette, så skal der også stiftes familie og holdes liv i parforholdet. Men når vi engagerer os så meget i job og motion, hvorfor er det så så svært for mange at gøre det samme i parforholdet

”Vi er vedholdende, når det omhandler motion eller jagten på en finere stillingsbetegnelse i erhvervslivet. Denne vedholdenhed må vi også bruge fornuftigt i vores parforhold,” siger Martin Backs.

En radioreklame blev startskuddet

Med sin app YouTwo skaber Martin Backs et univers, hvor danskerne blandt andet kan give deres partner hjerter og credit, hvis de har været gode til tage en af de sure pligter eller bare for at vise dem, at de holder af dem. Man kan stille spørgsmålstegn ved behovet for appen – kan vi ikke bare blive bedre til at snakke med hinanden og give komplimenter?

”Vi skal ikke stoppe med at tale med hinanden. Telefonen er kommet for at blive, og den kan til tider skabe lidt afstand mellem par, men nu kan man aktivt inddrage den i at vise hinanden, hvor meget man værdsætter selv de små ting i hverdagen,” forklarer Martin Backs.

En radioreklame fra Victoria Milan var en af årsagerne til, at Martin Backs gik i gang med at udvikle YouTwo. Opfordringen til utroskab – et udsagn om, at det ville skabe mere liv i parforholdet. Det kunne gøres bedre – og det blev starten på YouTwo.

I arbejdet med udviklingen af appen har Martin Backs arbejdet tæt sammen med psykolog Mattias Stølen Due, der også mener, at appen aktivt kan hjælpe parforhold på en sjov og legende måde:

”Appen YouTwo er et meget innovativt, kreativt og relevant produkt til par. Det er sjovt og legende, men samtidig er der seriøse og faglige argumenter for, at denne app kan være med til at forebygge problemer og styrke trivslen i parforholdet. Jeg ser mange spændende muligheder og perspektiver i dette nye tiltag.”

Ny samarbejdspartner på vej til YouTwo

YouTwo-appen er allerede blevet downloadet mere end 5000 gange, og der bliver løbende udviklet på den. Næste tiltag bliver et forum, hvor relevante fagfolk kan lave artikelindlæg om relevante emner for eksempel ensomhed i parforholdet. Artiklerne kan man bruge til inspiration, og er de relevante for forholdet, så kan de sendes i forummet, så partneren også kan læse den.

Og det er ikke det eneste, der er på færde i det lille startup. Martin Backs oplyser, at han forhåbentlig allerede i næste uge kan byde en samarbejdspartner velkommen i virksomheden.

Skriv et svar