Arkiver

Nyheder

Spotify skal erstatte kassettebånd i den offentlige sektor

Den private sektor har for længst fulgt den digitale udvikling, der giver mange friheder og muligheder. Den offentlige sektor halter stadig bagefter. Liberal Alliances IT-ordfører lancerer nyt udspil.

Udspillet ”Mod til disruption i det offentlige” er en opfordring til den offentlige sektor, der skal have modet til at følge den digitale udvikling.

VHS-bånd og stationære computere er fortid – i hvert fald i den private sektor. LAs IT-ordfører, Christina Egelund, vil have den offentlige sektor opdateret, så den kan matche den private sektor, der har været gode til at lade sig disrupte af den digitale udvikling:

“Der ligger et kæmpe potentiale i at åbne op for digital disruption i den offentlige sektor, både i forhold til effektiviseringer og i forhold til en forbedret og mere innovativ service over for borgerne. Vi skal turde at lade den offentlige sektor disrupte på samme måde, som mange private sektorer bliver disruptet i dag. Hvis ikke vi tør at gøre det, svarer det til, at mens vi privat streamer vores musik på Spotify, insisterer vi på, at den offentlige sektor skal holde fast i kassettebåndet,” siger Christina Egelund i en pressemeddelelse.

Det offentlige skal turde at lade sig disrupte

De nye digitale løsninger skal gøre det nemmere at være ansat i plejesektoren, men de skal også give de borgere, der er en del af plejesektoren deres selvbestemmelse tilbage. Der skal være større mulighed for at få hjælp til det, man har brug for, og ikke nødvendigvis det, plejepakken beskriver, at der skal gøres:

“Det burde være muligt for de borgere, som er afhængige af hjælp i det daglige, at bestille lige præcis den hjælp, de har brug for, når de har brug for det. Mon ikke der findes en privat virksomhed eller to, som eksempelvis kunne udvikle et nyt app-koncept, hvor den ældre borger selv kan bestille hjælpen direkte fra telefonen. Så er det hende, som bestemmer, hvornår hun vil i bad eller spise aftensmaden? Det kræver færre regler, og et større mod i den offentlige sektor, og det er det, vi adresserer med vores nye udspil,” siger Christina Egelund.

Teknologi er en naturlig del af de fleste danskeres hverdag, og derfor vil en fremtid, hvor det digitale får en større rolle, være en naturlighed. Den offentlige sektor skal turde lade sig disrupte for at følge udviklingen.

Skriv et svar