Arkiver

BusinessEventsNyhederVenturekapital

Investor spår de danske tech-startups en stor fremtid

Danmark er begyndt at markere sig inden for tech-startups. Og Atomicos Teddie Wardi mener, at Danmark er et land på vej frem.

Fotograf: CPHFTW & Atomico

Mandag den 6. juni bød CPHFTW og Atomico inden for til netværksaften i København. Det er 10. gang, at CPHFTW holder arrangement, hvor internationale VCs kan møde danske startups.

90 forventningsfulde mennesker var mødt op for at deltage i arrangementet, hvor man blandt andet kunne høre Niklas Zennström – den svenske iværksætter, der har stiftet Skype, som blev solgt til Microsoft for et stort milliardbeløb, og Neil Murray fra The Nordic Web, som også var gæst til aftenens arrangement.

Det går godt for de danske tech-startups, og Danmark er nu ved at vise sit potentiale udadtil. Flere danske startups har fået øjnene op for internationale muligheder, forklarer direktør i CPHFTW Christoffer H. Malling.

”Danmark oplever lige nu den perfekte storm – på en positiv måde. Vi ser, at lokale og internationale investeringer eskalerer. En del nye startups kommer frem med gode forretningsplaner, det rette team og de kigger uden for Danmarks grænser. De har det helt rette potentiale til at blive scale ups,” siger han.

Teddie Wardi, leder i Atomico er enig med Christoffer Malling i, at Danmark er på vej frem.

”Antallet af investeringer i Danmark stiger. I 2014 blev der investeret 160 millioner dollars – i 2015 var det tal 274 millioner. Der sker noget, og det går hurtigt. Danmark ligger lige nu på en delt andenplads med Finland på den nordiske scene, når det gælder investeringer. Sverige og Stockholm er stadig et godt stykke foran, men det er tydeligt, at Danmark er en af de store hubs i Europa,” siger han.

Vil gerne investere i danske tech-startups

Der er flere gode grunde til, at det går så godt i Danmark. Den danske startup-scene er meget international, og folk fra hele verden kommer for at arbejde i startups i Danmark. Heldigvis for danskerne så er det ikke dyrt at bo og leve i Danmark – i hvert fald ikke sammenlignet med Stockholm og London, og det tiltrækker også virksomheder.

Desuden er det danske hjemmemarked også så småt, at mange startups allerede fra start af tænker internationalt, hvilket giver dem mange flere muligheder, når det gælder blandt andet investeringer.

Teddie Wardi påpeger også, at en af Danmarks fordele er, at der er mange Business Angels, der vælger at investere deres penge i startups. Det er en god tendens, for succes avler jo som bekendt succes, så Teddie Wardi ser en stor fremtid for det danske tech-hub.

”Vi investerer i tech-virksomheder i hele Europa, og for os er København et stort europæisk tech-hub, og det vil vi gerne være en del af. Vi vil gerne samarbejde med nogle af de fantastiske danske iværksættere. Vi har hovedkontor i London, men vi rejser tit ud til lokale events, og kommer også ofte forbi København,” siger han.

Teddie Wardi er imponeret over det høje niveau, der var ved mandagens arrangement:

“Niveauet til arrangementet hos CPHFTW var exceptionelt højt af et networking-event at være. Det var også overraskende og positivt, at så mange af de fremmødte selv var foundere, så det bliver ikke det sidste København ser til os.”

Møde resulterede i investering på 30 millioner

Det er ikke tilfældigt, at så mange af de fremmødte til mandagens arrangement var stiftere. CPHFTW har mange stiftere som medlemmer, og de sørger for at holde sig orienteret om, hvor i forløbet virksomhederne er, og på den måde kan de matche stiftere med de rette internationale VCs, når de slår deres vej forbi Danmark til CPHFTWs arrangementer.

”Vi håber selvfølgelig på, at arrangementet kan vise Atomico, hvor stort potentialet er i København, og at det kan inspirere dem til foretage investeringer i danske startups. Og måske endda på et tidspunkt oprette et kontor i Danmark. Det ville være en kæmpe succes,” siger Christoffer H. Malling.

Det er ikke kun mandagens arrangement, der er endt som en succes. Sidste år holdte CPHFTW et lignende arrangement, hvor franske Idinvest var inviteret. De fik øjnene op for det danske startup Peakon. Mødet resulterede i, at parterne talte videre og at Idinvest, sammen med danske Sunstone, et halvt år efter investerede 30 millioner kroner i Peakon.

Så Christoffer Malling håber selvfølgelig på, at noget lignende vil ske denne gang. Lad os se, hvad de næste 6 måneder byder på, måske ligger der en investering og venter. CPHFTW har ihvertfald stor succes med deres arrangementer, og de internationale investorer er meget interesserede i at deltage. Så der kommer helt sikkert flere af disse VC-arrangementer i fremtiden.

Skriv et svar