Arkiver

BusinessNyhederUdland

Milliardhandel: Microsoft vil købe LinkedIn

Microsoft, Linkedin, giganthandel

LinkedIn og Microsoft har mandag annonceret, at softwaregiganten vil betale 26,2 milliarder dollar – lige godt 173 milliarder kroner for netværksplatformen.

Verdens største professionelle netværk skal nu være del af softwaregiganten Microsoft. Mandag annoncerede de to virksomheder, at de har indgået en aftale, hvori Microsoft byder lige godt 173 milliarder kroner for at overtage LinkedIn.

LinkedIn vil dog beholde brand, kultur og selvstændighed, skriver Microsoft på deres hjemmeside, ligesom Jeff Wiener bliver på posten som CEO i LinkedIn. Han skal rapportere til Microsofts CEO, Satya Nadella.

“LinkedIn-teamet har skabt en fantastisk virksomhed centreret om at forbinde erhvervsfolk fra hele verden,” siger Nadella i en pressemeddelelse: “Sammen kan vi accelerere LinkedIns vækst såvel som Microsoft Office 365 og Dynamics, da vi søger at styrke og nå ud til alle personer og organisationer i verden.”

LinkedIn blev børsnoteret i 2011, og Microsoft vil erhverve sig LinkedIn for 196 dollar pr. aktie, en kontant handel der altså ender på 26,2 milliarder dollar eller tæt på 173 milliarder kroner.

https://www.youtube.com/watch?v=-89PWn0QaaY#action=sharehttp://

LinkedIn har over 433 millioner medlemmer verden over, og mere end 105 millioner unikke besøgende medlemmer om måneden.

“I dag er et re-definerende øjeblik for Linkedin. Jeg ser utrolige muligheder for vores medlemmer og kunder, og jeg ser frem til at være en del af denne nye forretning,” siger LinkedIns bestyrelsesformand Reid Hoffman i pressemeddelelsen: “Jeg støtter fuldt ud op om transaktionen og bestyrelsens beslutning om at efterfølge muligheden.”

Handlen er blevet enstemmigt godkendt af både Microsofts og LinkedIns bestyrelse og forventes afsluttet i løbet af 2016, når LinkedIns aktionærer har accepteret skiftet.

 

Skriv et svar