Arkiver

BusinessNyheder

Søgemedier opkøber konkurrent: Kun begyndelsen

Aarhusianske Søgemedier har haft deres første opkøb, og der er flere i sigte. Et nyt strategisk tiltag skal styrke mediehusets kompetencer yderligere.

Søgemedier har opkøbt det københavnske marketingsbureau Deskwolf, og vil med deres opkøb styrke deres egen position. Søgemedier har eksisteret i otte år, og har stor erfaring med at drive forretninger. Nu ser de nye muligheder i opkøb af startups.

Søgemedier rådgiver til dagligt små og mellemstore virksomheder om markedsføring, og har spottet en tendens, der har ramt markedet. Det er en tendens, hvor små startups har styr på den tekniske og faglige del, men de knækker nakken på den forretningsmæssige del, hvor de ofte må se sig besejret efter kort tid, fordi de mangler erfaring i at drive forretning.

Derfor vil Søgemedier i fremtiden opkøbe virksomhederne, både for at mindske antallet af konkurrenter, men også for at få fat i nogle af de skarpe hjerner, der sidder i startups:

”Vi ser mange små virksomheder, der starter op inden for vores felt. De vælger at dumpe prisen ved at tilbyde deres ydelser til en meget lav sats, og så varer det ikke længe, inden virksomheden ikke kan køre rundt. Det er ikke, fordi de små startups ikke har evnerne, de er tværtimod meget skarpe inden for deres område, de har bare ikke noget erfaring med at drive forretning. Det er her vi kommer ind i billedet.” fortæller Tobias Thaastrup-Leth, Marketingschef og ansvarlig for Produkt – og Forretningsudvikling hos Søgemedier.

Nye opkøb på vej i nærmeste fremtid

Med opkøbet får Søgemedier flere fordele, eftersom konkurrencen er blevet mindre. Men med Deskwolf får Søgemedier også adgang til forskellige tekniske systemer, som de længe har sukket efter. Deskwolf er Søgemediers første opkøb, men det bliver ikke næppe det sidste:

”Deskwolf er vores første opkøb, og valget faldt på dem, fordi de har et stærkt og professionelt team, og så har de haft nogle tekniske systemer, som vi har været meget misundelige på. De har blandt andet et unik og brugervenligt system til firmasider. Deskwolf var derfor et meget naturligt valg for os, fordi der både er stort potentiale i teamet, men også i deres systemer. Og vi har allerede nu kikkerten indstillet på andre interessante bureauer” afslører Tobias Thaastrup-Leth.

Det nye opkøb betyder, at Søgemedier styrkes på Facebook-fronten, og de kan byde 10 nye medarbejdere velkommen om bord hos det aarhusianske mediehus. Men det varer nok ikke længe, inden endnu flere kan bydes velkommen indenfor.

1 kommentar

Skriv et svar