Arkiver

Kategorier

BusinessE-handelFintechNyheder

Ny deleapp: MobilePay må aldrig blive gammeldags bank-agtig

WeShare

Mobilepay har fået en datter-app. Den hedder WeShare og skal gøre det lettere at holde styr på udgifter til polterarbends, sommerhusture og storbyshopping, og gøre det sværere for globale konkurrenter at komme ind på Danske Banks marked.

Den ligger allerede som den mest populære i App Store dagen efter lanceringen.”WeShare” står der øverst, og trykker man på download, får man et fint lille hvidt felt på sin skærm, der minder en del om MobilePay-appen. For WeShare er da også et nyt udspil fra Danske Bank, der står bag MobilePay.

Det skriver business.dk.

Den nye app så dagens lys kort tid efter, at betalingsappen Swipp måtte erkende nederlag til MobilePay, når det kommer til betaling mellem private. WeShare er en selvstædig app, som nu skal gøre det endnu lettere at dele udgifter venner eller familie imellem. Appen kan nemlig udregne præcist, hvor meget hver enkelt skal betale, når regnskabet skal gøres op. Man smider bare beløbene ind løbende, og så holder WeShare styr på, hvem der skylder hvad.

WeShare er første del i nicheunivers

Appen er første udspil i Danske Banks fremtidige nicheunivers, der skal skabes om MobilePay, fortæller direktør i MobilePay Mark Wraa-Hansen til business.dk. De vil nemlig satse på løsninger målrettet specifikke målgrupper i stedet for at proppe alle funktioner ned i én app.

Det er nemlig vejen til succes, viser forskning i Korea og Japan, og ved at lancere nye applikationer, vil Danske Bank gardere sig mod globale konkurrenter, som for eksempel Facebook Messengers betalingsfunktion.

“Det er den nye konkurrencesituation, som vi gerne vil forberede os på, og derfor er det afgørende, at vi tør eksperimentere og forny vores betalingsløsninger konstant. Mobile­Pay må aldrig blive gammeldags bank-agtigt,« siger Mark Wraa-Hansen til business.dk

Man skal dog have MobilePay for at kunne logge ind, men Danske Bank åbner op for, at der i en version to vil være adgang for alle.