BusinessFintechNyhederUdland

Aktierne endnu i fald efter Brexit

Brexit, aktiemarkederne

C20 er nede over én procent. Aktiefaldet kommer efter fredagens Brexit, hvor danske aktier faldt kraftigt efter Storbritanniens overraskende beslutning om at forlade EU.

En ny uge er begyndt. Den første uge efter Storbritannien valgte at forlade EU – noget som sendte rystelser gennem aktiemarkedet. Og denne første mandag efter Brexit falder aktierne stadig.

De danske aktier i C20 er nede med over én procent, skriver Børsen.

Læs også: Venture-boss om Brexit: Jeg ville være mere bekymret, hvis jeg var et britisk startup

Det er især gået hårdt ud over Nordea, Vestas og Mærsk.

I fredags var C20 Cap nede med ti procent, men som dagen skred frem, blev noget af det voldsomme styrt hentet, og indekset lukkede på et fald på godt fire procent. Mange danske privatinvestorer lugtede en god handel, og platformen Nordnet havde fredag rekordmange handler.

Mere politisk uro vil følge

Over weekenden har der været tid til at overveje situationen for investorerne, og Nordea forudser ifølge Børsen mere politisk betinget markedsuro. Hos investeringsbanken Carnegie tror de også, at uroen vil fortsætte, da aktiemarkederne er ude i ukendt farvand efter Brexit.

Mandag er pundet faldet til det laveste niveau over for dollaren i 30 år, og fredag nåede pundet ned i 1,32 amerikanske dollar – det laveste siden 1985. Imens fortsætter investorer udsalget af aktier på de dominerende børser i Asien, skriver Børsen. For i stedet for at ligge inde med pund, forsøger investorerene at sikre sig guld og den japanske yen.

Læs også: Brexit giver voldsomme aktie- og valutaudsving: Dét betyder det for dig

Også børserne i Hong Kong, Sydney og Seoul falder mandag som følge af usikkerheden efter Brexit.