Arkiver

De små aktuelleEventsIværksætterlivNyheder

Thinkubator 2016: Se årets vindere

I fredags præsenterede 11 hold af iværksættere frugten af 10 ugers hårdt arbejde ved Dare2masions Thinkubator 2016 – et specialdesignet program til udvikling af iværksættere og startup-virksomheder.

Det var en varm og fugtig fredag, da Dare2mansion i samarbejde med Postnord og Saxo bød inden for i Garagen til demo day. Her skulle 11 hold af iværksættere præsentere deres projekter for et ekspertpanel bestående af forskellige investorer. Ekspertpanelet præsenterede herefter vinderne indenfor tre kategorier: ”the peoples choice awards”, ”best pitch” og ”most investable”.

En stuvende fuld garage af innovation

Trods det brandvarme og fugtige vejr var garagen stuvende fuld – hvilket ikke hjalp på temperatur eller luftfugtighed. Laila Pawlak, medstifter af Dare2mansion, startede med at få publikum op i gear og sørgede for at involvere gæsterne med hujen, klappen og netværkslege, så temperaturen steg endnu mere.

Efter en kort introduktion begyndte den første præsentation. Præsentationerne kom i rap og blev kun afbrudt af en tiltrængt pause halvvejs samt et par studentervogne, der passerede forbi ude på gaden.

Efter et par timer med grundlæggende interessante præsentationer gik ekspertpanelet ud for at votere. Panelet bestod af Peter Egehoved, investment manager, Seed capital; Vittoria Casanova, project manager; Index. Kim Neel Wyon, business angel/partner, Optiteam; Christian Lindegård Jepsen, partner, Sunstone og Jacob Bratting Pedersen, dansk VC pioneer.

Vinderne af Thinkubator 2016

Kort tid efter samledes folk uden for, hvor vinderne blev kåret. Aftenens vindere blev:

The peoples choice

Bloodlink arbejder på at stoppe det sorte marked for blod, der eksisterer i mange udviklingslande. Startuppet tackler også blodmangel og blodspild ved at fungere som led mellem blodbanker og hospitaler og relevante donorer.

Virksomheden modtog prisen som “the peoples choice”, der var baseret på publikums stemmer.

Best pitch

Joli er en online platform, hvor kvinder kan leje og købe smykker fra etablerede og opkommende designere.

Most investable

Peergrade løser den mangel på feedback, der ses på mange uddannelsesinstitutioner. Ideen er, at studerende kan give hinanden feedback og på den måde selv lære noget samtidig med, at læreren sparer tid. For at sikre fair feedback bruger Peergrade machine learning til at identificere afvigelser, der derefter udelukkes.

Trendsonline talte med David Kofoed Wind, der er medstifter og direktør. Omkring deltagelsen i Thinkubator programmet lagde han især vægt på, at virksomheden er blevet udfordret på sin forretning og mission. Han påpeger også det gode netværk og sociale sammenhold, man som deltager opbygger gennem forløbet.

”Nystartede virksomheder har rigtig meget at hente, men det vigtigste er, at man er klar på at lære, modtage feedback og åbne sin hjerne for nye inputs og ideer. Det er et program, der specielt er velegnet for virksomheder, der har et hul i sine startup-kompetencer eller mangler inspiration,” siger David Kofoed Wind.

Virksomhederne er glade for udfordringer i Thinkubator

Efter prisuddelingen havde Trendsonline en chance for at tale med nogle af de andre deltagere. Her fangede vi Emil Pfeiffer, medstifter og direktør hos Krizo. Startuppet udvikler en web-baseret applikation, der strømliner en virksomheds interne kommunikation, når en organisation står over for en krise eller nødsituation. Virksomheden har eksisteret i godt et halvt år og har udviklet sig meget gennem det 10 uger lange Thinkubator-program. Virksomheden har blandt andet sikret sig en aftale med LEGO-koncernen.

Emil fremhævede, ligesom David, de mange udfordringer man som virksomhed bliver stillet over for under programmet. Han lagde også vægt på det stærke netværk samt etablering inden for det danske startupmiljø, som han og virksomheden har opnået gennem Thinkubator.

”Vi har fået mange udfordringer. Hvis vi har sat nogle mål, forventes det, at vi når de mål, og vi får hjælp til at nå dem. Vi skulle blandt andet lave noget research – her blev vi hjulpet. Du bliver altså altid udfordret til at performe dit bedste,” siger Emil Pfeiffer.

Skriv et svar