NyhederSoftwareUdland

Træt af skærmskoven på festival? Apple lukker måske for dit kamera

Apple har for nylig fået patent på en teknologi, der skal kunne gøre kameraet i mobilen ubrugeligt. Nogle vil måske finde det møgirriterende, men kunstnere og museer vil nok sætte pris på at slippe for skoven af blitzende mobiler. 

Apple har fået patenteret et system til at lukke for kameraet i mobilen, ved hjælp af en infrarød kilde, der beder kameraet om at lukke ned, kan mediet Quartz berette om.

Mange kunsnere og performere har bandlyst mobiler fra deres shows, enten fordi at de vil have deres publikum til rent faktisk at være opmærksomme, eller fordi de ikke ønsker en masse gratis billeder smidt ud i æteren. Men på trods af det, finder billederne stadig en vej ud til publikum, skriver Quartz.

Forbedrende eller undertrykkende feature?

Ifølge Quartz mener Apple faktisk også, at patentet ligefrem kunne forbedre eksempelvis en tur på museet ved at bruge samme signal til at udsende informerende materiale til gæsterne. Samtidig med at det blokerer kameraet.

Men man kan også vende den om: Hvad nu, hvis teknologien bliver undertrykkende feature?

Quartz nævner muligheden for at politiet kan bruge teknologien til at blokere kameraet i situationer med tvivl om politivold. Men gisner også om, at Apple måske blot har patenteret teknologien, for at sikre den mod de forkerte hænder.