Arkiver

Nyheder

Dom i Uber-sag: Chaufførerne er dømt for piratkørsel

Så oprandt dagen, hvor der faldt dom i Uber-sagen. Trods mange protester blev Ubers danske chauffører dømt for piratkørsel, selvom forsvaret har gået på, at de blot har kørt samkørsel.

Den gik ikke i Byretten. Her blev seks chauffører fra deleøkonomi-tjenesten Uber i dag dømt for ulovlig taxakørsel. Det skriver Finans.

Dommen gik blandt andet på. at chaufførerne ikke havde tilladelse til at køre taxakørsel, ikke havde det rigtige kørekort til taxakørsel, at bilerne ikke var godkendt og at de økonomisk havde overtrådt reglerne for lovlig samkørsel.

Ubers forsvar af deres chauffører har ellers hæftet sin lid til reglerne omkring samkørsel og har argumenteret for at deres chauffører hørte inde under den betegnelse. Men Byretten vedtog i dag, at de beløb, chaufførerne har opkrævet, overstiger den lovlige godtgørelse for udgifter i forbindelse med samkørsel.

Sagerne med de seks chauffører er blot første etape. De er blevet betegnet som prøvesager og myndighederne har gennem det sidste års tid sigtet op mod 40 andre chauffører, som man må formode ryger i retten nu.

Måske må Uber lukke og slukke

Uber har set sig nødsaget til at nedlægge deres forretning i flere lande, efter gentagne retsdomme og bøder. Det var eksempeltvist tilfældet i Sverige, hvor Uber drejede nøglen om, tidliger på året. I Frankrig har de lidt under bøder i millionklassen. Het så galt står det dog nok ikke til i Danmark endnu. Chaufførerne i de aktuelle sager er blevet idømt bøder på mellem 2.00 og 6.000 kroner, men det er ikke til at sige, hvad der sker med de efterfølgende sager mod Uber-chauffører.

Hvis de lukker ned i Danmark betyder det frafald af indtægt for omkring 2.000 danske chauffører. På nuværende tidspunkt har Uber omkring 200.000 registrerede brugere i Danmark, som nok også vil komme til at savne den billigere samkørselstjeneste, hvis Uber opgiver ævred.

Vi må vente og se, hvad fremtiden bringer.

 

Skriv et svar