Arkiver

NyhederSustainable Tech

Yourlocal: Nyt samarbejde skal skærpe kampen mod madspild

YourLocal, Madspild

Yourlocal, der arbejder for at nedbringe ressource- og servicespild, udvider sit scope. App’en åbner nu op for supermarkeder, der ofte kan have overskydende varer. Sammen er målet at nedbringe madspild og styrke lokal handel.

Vi kender det alle; situationen, hvor noget bliver for gammelt, og man er nødt til at smide det ud. Det er spild af ressourcer, der kunne være kommet andre til gode. Samme situation står mange forretninger og services i, når der er varer til overs, eller en teatersalen kun er halvbooket kort før tæppet går.

Trendsonline har tidligere beskrevet, hvordan Yourlocal vandt førstepræmien på 500.000 kr. ved Seed Discovery Day 2015. Siden er det gået stødt fremad for det danske startup, der arbejder for at nedbringe ressource- og servicespild.

Samarbejde mod madspild

Nu udvider Yourlocal sin platform til også at omfatte supermarkeder. Allerede nu samarbejder Yourlocal med over 300 forretninger, og et stigende antal udgøres af supermarkeder. De lokale samarbejder tæller allerede flere Irma, Superbrugsen, Meny og Rema 1000.

“Supermarkederne repræsenterer en oplagt mulighed for at minimere madspild i Danmark, og vi synes, det er værd at bemærke at Coop/Dagrofa nu går helt forrest i kampen mod madspild,” siger Kasper Kastoft Nielsen, medstifter af Yourlocal.

Forretningen har mulighed for at øge indtjeningen og samtidig minimere madspild, mens forbrugerne sparer penge. Det er altså en win-win situation, der samtidig styrker den lokale handel, da Yourlocals annoncer primært henvender sig til de lokale kunder, da der skal handles hurtigt.

Sådan fungerer app’en

Selve app’en fungerer således, at forretningen opretter lokale tilbud på varer, som skal handles her og nu for ikke at gå til spilde. Forretningen bestemmer selv prisen, samt hvornår tilbuddet er gældende.

Opslaget komplimenteres af et billede af varen, en pris samt en tekst. Herefter distribueres opslaget til de kunder, som følger forretningen på Yourlocal. Kunderne får direkte besked.

App’en er gratis og fås til både Android og IOS.

Skriv et svar