Arkiver

BusinessNyhederSoftwareUdland

Apple køber iværksættervirksomhed for over én milliard dollars

Apple, kunstig intelligens, Turi

It-iværksættervirksomheden Turi er blevet opkøbt af Apple for 1,3 milliarder kroner. Opkøbet er del af en større satsning fra Apple henmod kunstig intelligens og machine learning.

Kunstig intelligens og virtual reality er noget, der kan få it-giganter som Apple, Microsoft og Google til at tage spenderbukserne på. Nu har førstnævnte opkøbt en iværksættervirksomhed med fokus på kunstig intelligens for 200 millioner dollars svarende til cirka 1,3 milliarder kroner.

Det er sitet Geekwire, der har fået nys om handlen, der ifølge dem er en del af en større satsning fra Apples side henmod kunstig intelligens og machine learning. Apple vil dog ikke udtale sig om, præcis hvilket formål købet har og siger til Geekwire, at ”Apple fra tid til anden opkøber mindre tech-virksomheder og generelt ikke diskuterer bevæggrundene og planerne.”

Turi er det 16. opkøb siden 2015

Virksomheden, som Apple har købt, er det Seattle-baserede selskab Turi. Firmaet startede ud som et open-source projekt i 2009, og specialiserer sig i at understøtte udviklingen af apps inden for machine learning og kunstig intelligens.

Siden starten af 2015 har Apple opkøbt 15 virksomheder udover Turi, hvoraf flere har været fokuseret på kunstig intelligens og machine learning.

 

Skriv et svar