Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessEventsNyhederSustainable Tech

Deemly skal repræsentere dansk deleøkonomi i Bruxelles

Deemly, investering, Global Sharing WeekDeemly modtager millioninvestering

Som den første danske virksomhed er Deemly udpeget til at repræsentere de danske interesser i dette års EUCoLab i Bruxelles til september. Her kommer de, blandt andre, til at sidde til bords med sværvægtere såsom AirBnB, Uber, Nimber og Snappcar.

Deleøkonomien boomer både i Danmark og i resten af verden. Men der er også mange udfordringer for deleøkonomien. Mange deleøkonomi-startups risikerer at løbe panden mod muren i forhold til skatteregler eller andre kringelkroge af lovgivningen. For det er et nyt koncept, som verden måske lige skal vænne sig til. Men det er nok sikkert at sige, at deleøkonomi er kommet for at blive – og dansk deleøkonomi er på vej ud i verden.

European Collaborative Economy Forum, EUCoLab, er en europæisk samling af virksomheder, der opererer inden for feltet af deleøkonomi. Målet er at skabe neutrale rammer, hvor virksomheder fra branchen kan diskutere og udforske de politiske og regulative strømninger i fremtiden for at bedre forholdene for deleøkonomi-platforme, brugere og forbrugere i Europa.

Første danske virksomhed til konferencen

Som den første danske virksomhed er Deemly blevet indbudt til at deltage i konferencen om deleøkonomiens fremtid. Deemly bliver repræsenteret af virksomhedens egen direktør, Sara Green Brodersen.

“Det er lidt stort, når man er så lille en spiller, at blive indbudt til at sidde med ved bordet og deltage i snakken, sammen med så store virksomheder,” siger hun.

EUCoLab er et relativt nyt koncept. Det blev afholdt første gang i 2015, hvor det overvejende var de store virksomheder i branchen, såsom AirBnB, Uber og deslige, der var med. Men da gik det op for forummet, at der sad en masse små og mellemstore startups rundt omkring i verden, som selvølgelig også skulle ind og have en stemme ved bordet, fortæller Sara Green Brodersen. Og det betød en invitation til Deemly.

Læs også: Deemly-stifter: Deleøkonomi skaber et tættere fællesskab

Deemly’s Sara Green Brodersen er naturligvis spændt på at skulle deltage. Hun forklarer, at sammenslutningen EUCoLab er en mulighed for at samle alle de spillere, der er i deeleøkonomi-branchen, så man kan arbejde fælles for at forbedre mulighederne for alle virksomheder og brugere på tværs af landegrænser.

Blåstempling af Deemly

Det må siges at være noget af et skulderklap for et dansk startup at blive inviteret med til et sådan arrangement sammen med alle de store virksomheder. Og Sara Green Brodersen er da heller ikke blind for alle de fordele et sådant europæisk samarbejde kan give Deemly.

“Det er jo en blåstempling af Deemly, at vi overhovedet bliver inviteret. Og så giver det et godt netværk på tværs af Europa, der kan dele erfaringer og dermed stå stærkere. Det er fedt at få en indflydelse på den politik, der styrer lovgivningen på området,” fortæller hun.

Hun forklarer også, at et fællesskab som EUCoLab kan være med til at samle branchen. For jo mere samlet man står, jo stærkere står man også. Og det giver større chance for vækst og fremtidsmuligheder.

“Vi bliver et stærkt link for de andre danske virksomheder. Vores deltagelse gør jo, at vi kan hente en masse erfaringer og viden hjem til branchen. Og det giver de danske virksomheder en vej ind til forhandlingsbordet,” siger Sara Green Brodersen.

 

1 kommentar

Skriv et svar