Arkiver

BusinessNyhederUdland

EU: Apple står til skattesmæk på næsten 100 milliarder kroner

EU-Kommissionen, skattefordele

EU-kommissionen har afgjort, at Apple har fået ulovlige skattefordele i Irland på op mod 97 milliarder kroner. Landet skal nu opkræve de ubetalte skatter og renter.

Irland har givet Apple ulovlige skattefordele til tech-giganten Apple. Det har EU-kommissionen afgjort, skriver flere medier. Skattefordelene beløber sig for op til 13 milliarder euro eller lige godt 97 milliarder kroner, skriver Finans.

Afgørelsen betyder, at Irland nu må opkræve de manglende skatter i landet fra Apple fra 2003 til 2014. Dertil kommer renterne.

“Medlemsstater kan ikke give skattefordele til udvalgte selskaber – det er ulovligt under EU-regler for statsstøtte. Kommissionens undersøgelse konkluderede, at Irland gav ulovlige skattefordele til Apple, som over mange år gjorde det muligt for selskabet at betale væsentligt mindre skat end andre virksomheder,” siger den danske EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager i en meddelelse fra kommissionen beretter blandt andre Finans.

Irland og Apple vil anke dommen

Både Irland og Apple truer med at anke dommen, og ifølge BBC News, siger Apple, at afgørelsen vil skade investeringer og jobskabelse i Europa.

Ifølge Margrethe Vestager har Apple sluppet med at betale helt ned til én procent i skat i 2003 og bare 0,005 procent i skat i 2014, skriver Finans. Første henvendelse i sagen kom i 2013, og EU kan kræve at et medlemsland inddriver skat 10 år tilbage fra denne.

Den irske finansminister er dybt uenig i afgørelsen og afviser, at Irland har givet særlige skattefordele til nogle virksomheder, skriver Finans.

Lignende undersøgelser er i gang af Amazon og McDonalds oplyser Kommissionen ifølge TV2.

Skriv et svar