Arkiver

GuideNyheder

Søndagsanbefaling # 3: Tre lækre gadgets til den moderne technørd og feinschmecker

Her på Trendsonline falder vi tit over en masse sjove og besynderlige gadgets i vores daglige virke. Det, synes vi også, at vores læsere skal have del i, så derfor præsenterer vores skribent Karen hver søndag tre praktiske, flotte, lækre, sjove eller direkte fjollede gadgets, man kan købe til at forsøde tilværelsen. I denne uge er vi vilde med ting, der kan holde øllene kolde om sommeren, fordele vores wifi eller få os ud af sengen om morgenen.

Okay, ret beset er den første ting, der præsenteres i dag, ikke en gadget. Faktisk fylder den en del. Men når man nu sidder her og sommeren går på hæld, kan man godt drømme sig tilbage til juni, hvor en lang varm sommer stod for døren. Bevares, en dansk sommer, men alligevel.

Her snakker vi simpelthen en transportabel køleboks i form af en elscooter af den New Orleans-baserede virksomhed, Kreweser. Man har et scooter-stel, som endda kan foldes, så det kan pakkes i bilen, og på stellet monteres så en køleboks af en ret pæn størrelse. Når man kører rundt på den, fungerer køleboksen samtidigt som sæde, så man nemt og hurtigt kan transportere festen rundt i byen.

Scooterens elmotor kan holde strøm til omkring 27 kilometer på en enkelt opladning, og denne badboy kan ræse dig rundt i gaderne med en topfart på knap 30 kilometer i timen. Så mangler man bare et anlæg, så er der lagt klar til strandfest. Såfremt man har pengene naturligvis, for dyret koster knap 8.000 kroner, hvilket vel egentlig heller ikke er så galt.

Næste gadget er simpelthen bare smart. I hvert fald, hvis man bor i en stor lejlighed eller et hus, hvor man oplever, at routeren har svært ved at dække det hele. Plume Pods hedder dimsen, der kan erstatte den traditionelle router.

Det er en lille, stilren tingest, som man placerer i stikkontakter rundt om i huset, således at de forskellige pods tilsammen skaber et fuldt dækkende wifi-net. Derudover registrerer den ens forskellige enheder og distribuerer signalet rundt efter ydeevne. Og endelig husker den ens dataforbrug. Den logger, hvilke enheder du oftest bruger, hvorhenne, og hvornår man bruger dem. Derfra kan den distribuere signalet rundt, så der altid er optimal dækning. Ret smart, ikke?

Plume er et amerikansk firma fra Palo Alto i Californien, og man kan erhverve deres pods for knap 260 kroner stykket, hvis man bestiller en pakke med seks enheder.

Sidste gadget i denne omgang er noget, som undertegnede nok godt kunne bruge. Sådan for alvor. Ruggie Alarm Clock er en helt ny slags vækkeur. Der har før været vækkeure, der kørte på samme princip, eksempelvis et man skulle fange eller lignende.

Det her vækkeur ligner en slags dørmåtte, som er udformet i memory foam, og som man slår fra ved hjælp af sin kropsvægt. Men man kan ikke bare lige hurtigt træde på den. Den kræver, at man lader sin vægt hvile på måtten i minimum tre sekunder. Og så kan man indstille den til at komme med motiverende eller underholdene talebeskeder til at starte ens dag på en god måde.

Ruggie er lavet af Winsom Tam fra Hongkong og kører lige nu en fundingkampagne på Indiegogo, hvor man kan få vækkeuret til omkring 525 kroner.

Søndagsanbefaling er lavet af Karen. Hun har været fast indslag hos Trendsonline.dk siden efteråret, hvor hun især har skrevet om robot og hardware. Hun elsker fjollede og spacy gadgets, næsten alle dyr med pels og alle former for chokoladekiks eller kaffe. Hun er ikke så glad for at stå for tidligt op, blæsevejr eller Excel-ark. Hver uge vil hun præsentere sit bud på tre udvalgte gadgets, der kan gøre livet lidt federe, lidt sjovere, lidt nemmere eller måske lidt dummere.

Skriv et svar