Arkiver

Coworking spacesNyhederSustainable TechUngt Tech

KPH Projects bringer innovationen til Sydhavnen

KPH er et arbejdsfællesskab for sociale, grønne og kulturelle iværksættere, der arbejder for at skabe værdi for byen og for samfundet. Placeret tæt på grænsen til Vesterbro, arbejder kontorfællesskabet for at bringe innovation og kreativitet til et af Københavns flotte, men også udskældte kvarterer.

Sydhavnen er et område i København, der længe har haft et dårligt ry. Det var ikke lige der, man drømte om at flytte hen og stifte familie. Ikke før i tiden i hvert fald. Men i løbet af de senere år er der kommet mere fokus på bydelen. Virksomheder og børnefamilier er ikke længere bange for Sydhavnen, og det er iværksætterne heller ikke.

Panorama over KPH med kreativiteten susende i ørerne

Mange af dem har nemlig til huse i KPH Projects, som for tiden oplever en massiv søgning på opstartspladser fra byens kreative vækstlag. KPH bor på Bavnehøj tæt ved den gamle Enghave Station og bebor de to øverste etager i bygningen på Enghavevej 80-82, hvorfra man kan skue udover det meste af København. Selvom banelegemet er lige nedenfor vinduet, er det en ret flot udsigt.

Læs også: KPH: Første prioritet er innovation for samfundet

Gården bagved summer af liv. Her mødes både iværksætterne fra KPH, de studerende og underviserne fra AFUK, som er et slags uddannelses-fællesskab. Skolen indeholder en produktionsskole, en daghøjskole og en videregående nycirkusuddannelse, hvori de prøver at skabe rammerne for et utraditionelt uddannelsesmiljø præget af iværksætteri og kreativitet. Derudover kan man også finde GAME på den anden side af gården. Det er en non-profit organisation, som arbejder med gadeidræt og gadekultur. Så inspiration er der nok af.

Iværksætterne tager del i Sydhavnen

KPH lægger kontorplads til mange forskellige startups og projekter, og flere af disse deltager aktivt i udviklingen af den gamle, tit undervurderede bydel, Sydhavnen.

Et af de projekter hedder Tag Del. Det er en platform for alle med interesse i udvikling og optimering af byens rum, dens borgere og dens kultur.

De er i skrivende stund i gang med at udvikle løsninger til to konkrete lokale udfordringer i samarbejde med 40 elever fra Ellebjerg skole. Tag Del lavede i foråret også et samarbejde med Kongens Enghave Lokaludvalg om at skabe projekter i Sydhavnen, som blandt andet blev til et samarbejde mellem Givrum.nu og områdefornyelsen i Sydhavnen og foreningen Sydhavnsgade om ibrugtagelse af gamle industribygninger hvor unge kan lave kulturprojekter.

Læs også: Tagdel.dk – en ny platform for sociale løsninger

Et andet eksempel er Cook With a Local, som er en deleøkonomisk platform, hvor brugerne kan udbyde madevents og hygge til dem, der søger oplevelser over mad og socialt samvær.

De har inviteret alle lokale beboere i Sydhavnen til et spisearrangement, det samme har Københavns Fødevarefællesskab, i hele august måned, som også endelig har fået en pakkecentral i Sydhavnen. Alt dette for at skabe nye fællesskaber i hele bydelen.

KPH Projects vil gerne tage del i byens liv

Anne Katrine Heje Larsen, som er stifter og CEO i KPH Projects fortæller, at KPH og dets beboere er meget motiverede for at yde deres del til, at Sydhavnen får det løft, de synes, at bydelen fortjener. Derfor er deltager de aktivt i at skabe værdi for Sydhavnens lokalområde.

“KPH søger altid at række ud til bydelen både med de sociale og kulturelle udviklingsprojekter,og også i høj grad med de mange events, der afholdes i KPH Volume, hvor visionen er fortsat at tilbyde kunst, musik, festivaler, loppemarkeder mm. Til en pris hvor alle kan være med, ” fortæller hun i en pressemeddelelse.

Læs også: Cook With A Local vil bringe mennesker sammen over mad

Kommunen udarbejdede i 2014 en kvarterplan for den gamle bydel, som løber indtil 2022, men KPH  ønsker at blive ved med at bidrage til den positive udvikling af et levende og kulturelt nærmiljø i Sydhavnen.

“Der findes mange gode eksempler på unge ildsjæle, der arbejder målrettet med at skabe værdi for og med lokalområdet – og der er flere og flere, der finder ud af at lave en langtidsholdbar forretning på det. Det vil sige en positiv udvikling, som sikrer, at at alle de gode og værdiskabende tiltag fortsætter og vil være en aktiv del af byudviklingen i lokalområdet og resten af byen, også efter 2022, ” lyder det fra Anne Katrine Heje Larsen.

Skriv et svar