Arkiver

EventsNyhederSponsoreret indhold

VM i iværksætteri skal profilere Danmark som attraktiv Startup Hub

University Startup World Cup tiltrækker initiativrige og talentfulde iværksættere fra hele verden for at dyste om titlen som Best Student Startup 2016. Deltagerne kommer fra hele verden og kan præsentere 30 nationaliteter i år. For alle implicerede betyder det en hel uge i iværksætteriets tegn, der skal være med til at sætte dansk innovation på landkortet.

Danmark har meget godt at byde på for et spirende startup. Netop fordi vi er et lille marked, har vi fra samfundets side et større fokus på bredt samarbejde og en tendens til fladt hierarki, mener Human Shojaee, CEO i Venture Cup. Og så er vi gode til at støtte op om startups og facilitere samarbejde.

Venture Cup håber, at deres initiativ University Startup World Cup kan være med til at profilere Danmark på de gode muligheder vi kan tilbyde startups i den tidlige fase.

“Vores marked er ikke særlig stort, men med vores samfundsstruktur og fokus på samarbejde og støtte, så er det oplagt for mindre og unge startups at bruge det danske marked til testmarked,” siger Human Shojaee.

Danske iværksættere klarer sig godt i udlandet

Mange danske iværksætterteams klarer sig imponerende rundt om i verden til forskellige startup-konkurrencer. Og en ting, de fleste iværksættere lægger vægt på, er fordelen af at møde andre iværksættere, at kunne dele viden og erfaring og få indblik i andre måder at gøre tingene på.

Det er netop hovedformålet med University Startup World Cup. At få en masse spændende iværksættere fra hele verden til Danmark til en hel uge med udveksling af ideer, tanker og talent. Det handler nemlig om at støtte de unge startups og hjælpe dem med den videre udvikling og vækst, mener Human Shojaee.

“Vi skal gøre Danmark attraktivt ved at gøre Norden til et godt springbræt for de unge iværksættere, et springbræt med støtte og hjælp,” siger han og fortsætter:

“For det er netop ved at tænke nordisk, ved at tænke i samarbejde, at vi kan gøre Danmark attraktivt for den internationale talentpulje.”

Læs også: University Startup Venture Cup i København tiltrækker verdens skarpeste hjerner

I forvejen lyder meldinger fra omverden, at iværksættere er ser mod den danske model med at samarbejde med universiteter rundt om i landet. At det danske iværksættermiljø arbejder så tæt sammen med uddannelsesinstitutionerne om udvikling og opdagelse af talent og innovative hjerner, opleves som imponerende, fortæller Human Shojaee.

Stor opbakning fra resten af verden

Da Venture Cup første gang afholdt University Startup World Cup sidste år, var det godt besøgt. Fire lande meldte sig som partnerlande, til trods for det var et nyt tiltag, og 39 startups fra 23 lande rejste til Danmark for at dyste i en uge. I år er der hele 20 lande, der har meldt sig som partnere til eventet. 30 forskellige lande sender i år 50 af deres mest lovende universitets-startups til vores lille land, lyder det fra Venture Cups direktør.

“Da vi afholdt University Startup World Cup for første gang sidste år, gik ugen over al forventning, så vi har store forhåbninger til dette års event,” fortæller Human Shojaee.

Mangler deltagelse fra de danske virksomheder

Region Hovedstadens formand og formand for Vækstforum Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen er glad for, at Vækstforum kunne være med til at fremme forholdene for iværksætteri og ikke mindst udbrede kendskabet til den danske innovation.

“Verdensmesterskaberne for iværksættere fra universiteter fra hele verden er en fjer i hatten for vores metropol, og jeg er rigtig glad for, at Vækstforum Hovedstaden har valgt at støtte projektet. De mange spændende deltagere fra hele verden får oplevet Region Hovedstaden og vores super gode forhold for iværksættere fra den bedste side. Deltagerne er meget velkommen til at flytte deres virksomhed til vores region, og det, håber jeg, nogle af dem gør. Vi har stærkt brug for lysende unge talenter, der kan være med til at løfte vores region op i et højt vækst-gear,” udtaler hun.

Men der er endnu ikke så mange virksomheder, der har udvist interesse i at gå aktivt ind og støtte op om University Startup World Cup, fortæller Human Shojaee. Hvilket han egentlig finder underligt, da de danske virksomheder ofte har stor efterspørgsel på talent og startups, som de kan arbejde sammen med.

Erhvervslivet bør også støtte op

På nuværende tidspunkt får arrangementet støtte fra Region Hovedstaden, men Human Shojaee kan indimellem frygte for fremtiden, hvis ikke flere fra erhvervslivet ønsker at støtte op om arrangementet.

“Allerede i år er konceptet blevet kopieret i Silicon Valley, hvor der gives en million dollars til vinderen. Det er svært at konkurrere med, når vores vinderpræmie er på 25.000 dollars,” fortæller han og fortsætter:

“Hvis der ikke er mere opbakning fra økosystemet og virksomhederne, så vil vi ikke kunne konkurrere på sigt.”

Og det, mener han, vil være et tab for Danmark. For som han påpeger, er University Startup World Cup ikke blot en konkurrence, det er også en mulighed for de danske virksomheder for at tiltrække udenlandsk iværksætter-talent, både herhjemme, men også til filialerne i udlandet.

“Vi skaber jo et community på tværs af landegrænserne, det her er talent- og technology-spotting på internationalt niveau,” lyder det afslutningsvis fra ildsjælen.

Skriv et svar