Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

MedtechNyhederPlatform

Startup rejser millioner med deres gener på abonnement  

AthGene, gentests

Et internationalt startup fra København har lavet en online service for gentests, så alle kan få tjek på søvn og træning gennem et spytklat og et månedligt abonnement.

Send en spytprøve af sted, og optimer din søvnrytme, træning eller kost med månedlig feedback. Det lyder næsten futuristisk, men det er, hvad et internationalt team af iværksættere med base i København gør med deres nye virksomhed AthGene.

Læs også: Lad dine gener bestemme din optimale træning og kost

For under ti år siden kostede en DNA-test et tocifret millionbeløb, men prisen er styrtdykket, og det har AthGene udnyttet. De har lavet en online service, hvor helt almindelige danskere kan få et indblik i deres livsstil helt ind i kroppens mindste komponenter. Og det rejser AthGene millioner på, og hvert kvartal fordobles deres omsætning.

“Vi hjælper kunderne med at få et individuelt indblik i deres gener. Det hjælper den enkelte med at spise, træne og sove på den optimale måde i henhold til, hvordan deres krop er bygget og designet. Vores mål med AthGene er på den måde, at mennesker får mest muligt ud af deres liv og den bedst mulige livskvalitet ved at forstå deres krop bedre,” siger CEO i AthGene Yusufa Sey.

Verdens første genanalyse på abonnement

Gennem AthGene kan man blandt andet få at vide, hvilken type træning, der er bedst for en, hvor sensitiv man er over for koffein, gluten eller ens genetiske disposition for humørsvingninger og lignende.

De kalder sig verdens første online service for gentests på abonnement. Men der er andre spillere derude, der fokuserer på gener. Dog ikke helt som AthGene, fortæller Yusufa Sey. Deres største konkurrent er nok 23andme, som i deres gentests fokuserer på sundhed og slægt. AthGene fokuserer bredt på livsstil.

”Den fundamentale forskel er, at vores tests giver folk informationer på områder, som de kan gøre noget ved. De kan forbedre deres livsstil ved at tage højde for netop deres krops unikke dispositioner,” forklarer han.

Læs også: AthGene er mere end bare fitness

På grund af AthGenes fokus på livsstil, får man ikke svar på ens sundhedsrisici. Virksomhedens giver kun informationer, som man selv er herre over. Det vil sige, at man ikke pludselig får feedback på platformen om genetiske sygdomme eller lignende.

En spytklat indeholder 240.000 genetiske data

AthGene fungerer på den måde, at man betaler et månedligt abonnement for gentesten på 249 kroner for de første én til seks måneder. Derefter falder prisen til 79 kroner pr. måned. I løbet af månederne kan man så få adgang til information; fire fokusområder i første omgang – for eksempel muskelrestitution – og derefter ét nyt område hver uge. AthGene får nemlig gennem din ene spytklat mulighed for at teste for op til 240.000 genetiske data, og på platformen kan man dele det med eksempelvis sin personlige træner.

Interessen for deres take på gener har været stor nok til, at de i skrivende stund er ude i endnu en funding runde for at støtte deres ambitiøse vækstplaner, som skal sende startuppet ud over landets grænser.

”Det globale udsyn er helt afgørende for AthGene, hvis vi fremadrettet skal sikre vores mål om at blive en global vækstvirksomhed,” siger Yusufa Sey.

Skriv et svar